Zie hier het resultaat van BUMI’s spreadavontuur

"Wij werden een beetje hummus-moe"

Tholen - Na de Lupine tempeh heeft BUMI Organics nu ook groentenspreads ontwikkeld. Directe aanleiding voor het ‘spreadavontuur’: zogenaamde ‘hummus-moeheid’, zo geeft Florian Rath aan. Het gaat om rijke spreads op basis van biologische groenten, peulvruchten, zaden, kruiden en specerijen. Dit in twee varianten: Pompoen Kokoscurry en Mediterrane Ratatouille.

Hoe zijn Daan en Florian op het idee gekomen om deze groentenspreads te ontwikkelen? "Daan en ik lunchen vaak samen. Soms hebben we een volledige maaltijd gekookt, soms is het lekker brood met beleg. Qua plantaardige eiwitrijke opties heb je pindakaas en een scala aan hummus variaties. Wij werden op een gegeven moment een beetje hummus-moe. We gingen op zoek naar alternatieven", vertelt Florian.

De mannen hebben vervolgens heel veel houdbare groentenspreads geprobeerd. "Sommigen waren zeer smaakvol, maar niet zo voedzaam. En vice versa. We besloten om eens te kijken hoe ze zijn opgebouwd. Daarom hebben we alle spreads uit het assortiment van Udea gekocht en de voedingswaarden in Excel gezet om te zien wat de gemene delers zijn. Hieruit hebben we een aantal conclusies getrokken en zijn vervolgens gaan kijken wat voor ons nou een ideale voedingswaarde is."

Toen ze dit op papier hadden gezet, rees de volgende vraag op, zo geeft Florian aan. "We kwamen op een spread die relatief weinig zout, vet en suiker moest bevatten en juist relatief veel eiwit en vezels. Toen rees de vraag op of je op basis hiervan ook wel iets smaakvols kunt maken. Zo begon ons 'spreadavontuur'. Met als resultaat een tweetal voedzame én smaakvolle spreads met een 'homemade' karakter waar we trots op zijn."

De spreads hebben een netto gewicht van 180 gram en zijn in een glazen potje afgevuld. Ze zijn koelvers en horen dus thuis in het koelschap, naast de hummus. Ze zijn inmiddels te bestellen bij Udea en verkrijgbaar bij Ekoplaza.

Voor meer informatie:

Florian Rath
BUMI Organics BV
Coppelstockstraat 42-1
1056 XM Amsterdam
020 8965143
Florian@bumi.nl 
www.bumi.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven