Cambodjaanse regering stimuleert bio-teelt

De Cambodjaanse regering heeft een biologisch tuinbouwbeleid ingevoerd om de teelt en export te stimuleren, aldus het ministerie van landbouw, bosbouw en visserij. De particuliere sector verwacht, volgens het ministerie, dat het beleid helpt de lokale markten te vergroten en de import van tuinbouwproducten uit de buurlanden in te perken.

De verordening heeft tot doel het vertrouwen van telers en consumenten te vergroten en te zorgen voor veilige voedingsproducten van hoge kwaliteit die voldoen aan biologische normen. Dit zal een concurrentievoordeel opleveren voor lokale producten op de binnenlandse markt en de exportmarkt bevorderen.

"Tegelijkertijd moedigt het beleid ook de deelname van telers, landbouwgemeenschappen en de particuliere sector aan om  biologische tuinbouwpraktijken te bevorderen. Dit zal bijdragen tot de bescherming van het milieu, de gezondheidszorg, de veiligheid en het welzijn van de burgers."

"De prakas bevat 16 artikelen die betrekking hebben op het toepassingsgebied van biologische tuinbouwpraktijken bij de teelt en verwerking van belangrijke gewassen en commerciële biologische tuinbouwproducten met inbegrip van groenten en fruit. Het zal telers, landbouwgemeenschappen en leden van de particuliere sector die gewassen verbouwen aanmoedigen om hun producten op de markt te brengen door middel van educatieve programma´s."

Het ministerie verklaart: "De verordening zal de uitvoering van de Cambodjaanse regels voor biologische tuinbouw aanpassen om ervoor te zorgen dat alle levensmiddelen van goede kwaliteit zijn en veilig zijn voor menselijke consumptie en als diervoeder." Het voegt eraan toe dat degenen die worden betrapt op het gebruik van nep- of bedrieglijke etikettering van gewassen worden gestraft op grond van de geldende wetgeving.

Cambodja exporteerde slechts 38.63 ton groenten in de eerste drie maanden van dit jaar naar Frankrijk, de Tsjechische Republiek en Nederland, aldus een ministerierapport.

Bron: phnompenhpost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven