Kistkaarten gedrukt op composteerbaar materiaal

Nieuw POS-materiaal voor Puur NL

"Voor het Udea-merk PuurNL worden door diverse telers kistkaarten meegegeven. De winkelier plaatst ze eenvoudig op de krat en de consument ziet direct wie zijn eten gemaakt heeft. Van Hollandse bodem. Transparant van boer tot bord. Verbinding die we juist nu nodig hebben", dit meldde Hans van Mierlo vanmorgen namens Udea op LinkedIn.

Op de eigen website van Udea is de volgende toelichting geplaatst aangaande het nieuwe POS-materiaal voor Puur NL:

Het Nederlandse groenten- en fruitseizoen is van start. We hebben zulke mooie oer-Hollandse producten waarvan we de herkomst niet goed kunnen uitlichten omdat ze geen verpakking hebben. Dat terwijl verpakkingsloze producten alleen maar wenselijk zijn. Daar wil Puur NL verandering in brengen. Daarom worden enkele kisten waarin het groente en fruit in de winkel ligt vanaf mei voorzien van kaartjes met daarop informatie over de herkomst, de teler en de beschikbaarheid. Deze kistkaarten zijn gedrukt op composteerbaar materiaal.

Zo krijgt u het materiaal
De teler zal bij elke kist een kaart steken. Deze kisten worden bij de bestelling bezorgd. De winkelier kan de kistkaart eenvoudig over de stippenlijnen vouwen en links boven op de kist plaatsen. Is de kaart beschadigd, vuil of kwijt? Geen nood! Bij de volgende kist zit weer een nieuwe kaart.

De telers van dit kwartaal
Elk kwartaal worden 5 producten met hun telers uitgelicht.

Johan Tielen met aardbeien en rabarber
Familie Verhoeven met witte asperges
Gert van Brakel met komkommers
David Luijendijk met rode eikenbladsla

Volgende kwartalen
Vanaf juli zullen we weer andere groenten en fruit gaan uitlichten. Uiteraard houden groenten en fruit zich niet exact aan de kwartalen, de in- en uitstroom van de kistkaarten daarom ook niet. De kaarten zullen gelijk lopen met de oogst.

De eerste kistkaarten zullen meekomen met de witte asperges en komkommers!

Klik hier voor meer informatie.

En bekijk hier de LinkedIn-post van Hans van Mierlo: 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven