€ 0,47 per kilogram biologische droge stof

Drogestofprijzen voorjaarsgras 2020 vastgesteld

BIJ12 heeft de drogestofprijzen voorjaarsgras 2020 vastgesteld. Deze prijzen worden gehanteerd bij de bepaling van de hoogte van tegemoetkomingen in faunaschade.

Grasland
Voor grasland worden de drogestofprijzen op verschillende momenten in het jaar vastgesteld. In het voorjaar worden de te hanteren prijzen voor het voorjaarsgras (1e snede) vastgesteld. Aan het einde van de zomer worden de te hanteren prijzen voor het zomergras (2e snede en latere zomersneden) vastgesteld.

Drogestofprijzen
Aan de hand van een advies van Wageningen UR Lifestock Research, stelt BIJ12 de prijzen vast. Dit is gebaseerd op actuele voerderwaarde prijzen voor melkvee. De prijs voor het voorjaarsgras 2020 is vastgesteld op € 0,27 kilogram droge stof. De verhoging van de grasprijs is het gevolg van marktwerking. Als gevolg van twee droge zomers is de ruwvoervoorraad kleiner. De prijs voor biologische droge stof is vastgesteld op € 0,47 kilogram droge stof. Deze prijs is gebaseerd op mengvoederprijzen van de drie grootste biologische voederleveranciers van Nederland.

Een overzicht van de drogestofprijzen 2003 tot en met 2019 is hier te vinden.

Extra vergoeding
Daarnaast heeft BIJ12 een extra vergoeding vastgesteld. Deze extra vergoeding geldt voor de berekening van de tegemoetkoming in faunaschade op Terschelling (€0,032), Ameland en Schiermonnikoog (€ 0,016). Dit heeft te maken met extra transportkosten voor aanvoer van vervangend ruwvoer vanaf het vaste land.

Voor meer informatie: www.bij12.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven