Organic Food Iberia & Eco Living Iberia uitgesteld tot 2021

Diversified Communications en IFEMA, de gezamenlijke organisatoren van Organic Food Iberia en Eco Living Iberia, hebben bevestigd dat beide evenementen dit jaar helaas is afgelast worden vanwege de aanhoudende coronaviruspandemie. Het grootste handelsevenement van Spanje en Portugal gewijd aan biologische voeding en duurzame producten zal nu in juni 2021 plaatsvinden in Ifema - Feria de Madrid.

De omvang en de ongekende omvang van de uitbraak van Covid-19 en de daaropvolgende overheidsbeperkingen hebben het leven en de middelen van bestaan van mensen en bedrijven over de hele wereld getroffen. Terwijl de sociale afstandsmaatregelen naar verwachting in de komende maanden zullen afzwakken, is Ifema, de beurslocatie in Madrid momenteel nog steeds in gebruik als een tijdelijk veldhospitaal voor patiënten met coronavirus.

De directeur van Diversified Communications, Carsten Holm: "Net als alle andere bedrijven hebben we de snel veranderende ontwikkelingen in deze moeilijke tijden op de voet gevolgd. Hoewel we allemaal hopen dat de huidige harde maatregelen voor beperkte sociale interactie tegen het einde van de zomer zullen worden opgeheven, werd duidelijk dat de beste optie voor alle betrokkenen is om te wachten en volgend jaar een nog grotere en betere show te organiseren."

"Wij waarderen en zijn ongelooflijk trots op het belang van Organic Food Iberia en Eco Living Iberia voor de industrie - vooral na zo'n succesvolle lancering vorig jaar. Het spijt ons dat we de duizenden aanwezigen die van plan waren om te exposeren en te bezoeken, moeten teleurstellen. Maar het succes en de veiligheid van onze exposanten, sprekers en bezoekers is altijd onze prioriteit geweest en ik weet dat iedereen achter deze moeilijke maar noodzakelijke beslissing zal staan.

"Het goede nieuws is dat we in 2021 met een ongelooflijke hoeveelheid goede wil en steun zullen gaan, plus veel van de reeds bestaande planning - zoals onze nieuwe internationale kopersprogramma's en meer regionale en internationale paviljoens.

"De mensen zijn enorm getroffen door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden en het zal de manier waarop we leven veranderen en ons doen nadenken over onze waarden en over wat echt belangrijk is voor ons. Het milieu, duurzaamheid en het consumeren van ethische, biologische producten - het ondersteunen van bedrijven die het goed doen - zullen een nog grotere betekenis krijgen als we onze gezondheid voorop stellen. We geloven dat er veel meer aandacht zal zijn voor het verhogen van de biologische consumptie zodra de dingen weer normaal beginnen te worden. En Organic Food Iberia en Eco Living Iberia, samen met onze hoofdsponsor Ecovalia, al onze partners in Spanje en Portugal (waaronder Intereco, Agrobio Portugal en Portugal Foods) en internationaal, kijken ernaar uit om een integrale rol te spelen in die ontwikkeling".

Alvaro Barrera, voorzitter van Ecovalia: "Wij steunen het besluit om Organic Food Iberia uit te stellen tot juni 2021. Een evenement dat zo groot en belangrijk is als dit verdient het om zo goed mogelijk te worden gevierd."

Jaime Ferreira, voorzitter van Agrobio Portugal: "Er is nog steeds veel vraag naar biologische producten. Het aantal mensen dat geïnteresseerd is in biologische producten neemt toe. We zitten hier samen in en werken nu al aan Organic Food Iberia 2021. Mis het evenement volgend jaar niet!"

Deolinda Silva, uitvoerend directeur van Portugal Foods: "Organic Food Iberia is zonder twijfel het platform om gecertificeerde biologische producten te exporteren naar de wereldmarkt. Het stimuleert niet alleen de export van exposerende bedrijven, maar ook de primaire sector en de industrie in het algemeen. Helaas is het vanwege Covid-19 niet mogelijk om het evenement in 2020 te organiseren. Portugese en Spaanse bedrijven zullen echter, in samenwerking met Diversified Communications en IFEMA, in 2021 internationale kopers aantrekken en het niveau van de handel in biologische producten verhogen. Samen zullen we werken om van Organic Food Iberia 2021 het beste evenement ooit te maken!"

Organic Food Iberia en Eco Living Iberia vinden plaats op 9-10 juni 2021 in hal 8 bij Ifema - Feria de Madrid. Voor meer informatie kunt u terecht op www.organicfoodiberia.com en www.ecolivingiberia.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven