Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verpakking uit graspapier voor Rewe's bio-groentenzaden

Ja! Natürlich: weg met een zee van plastic

Uit verantwoordelijkheid voor mens, dier en milieu heeft Ja! Natürlich sinds 2011 door de reductie van verpakkingen en de overstap op Green Packaging in totaal circa 1.000 ton plastic bij groenten en fruit bespaard. Dat komt overeen met de lading van 140 vuilniswagens! Nu het tienjarig jubileum in aantocht is, wil Ja! Natürlich onder het motto 'reduce, replace, recycle' nog meer aandacht vragen voor het thema verpakkingsvloed. 

Plasticvrij bloeit het het mooist
Omdat ook het tuinseizoen 2020 bij Ja! Natürlich helemaal in het teken van Green Packaging staat, presenteren veel van de talrijke Ja! Natürlich zaden zich in een ecologischere verpakking – een zakje uit graspapier. Bijvoorbeeld het bio-regeneratiegras of de bio-bloemenweide zaden voor nuttige insecten. Graspapier wordt gemaakt uit een combinatie van zongedroogd gras en verse vezels. Het bestaat voor 100% uit nagroeiende grondstoffen, bevat geen schadelijke stoffen en scoort punten bij de productie door besparingen op het water- en energieverbruik. 

De verpakking uit graspapier is niet alleen ecologischer dan de tot nu toe ingezette papieren verpakkingen, maar ziet er ook meteen veel mooier uit. Een kwart van de groentenzaden wordt al direct in de verpakking van graspapier gevuld, zonder aluminium binnenlaag. Dat is mogelijk bij minder kwetsbare soorten zoals radijs, Rettich of wortelen. Kwetsbaardere soorten, zoals bijvoorbeeld de wilde bloemenzaadjes, hebben de aluminium binnenlaag als productbescherming nodig. Wie zelf bio-groententeler wil worden, kan bovendien bij bio-radijs en -wortelen ook kiezen voor de Ja! Natürlich zaadbanden uit biologisch afbreekbaar materiaal.

Voor meer informatie: www.rewe.de 

Publicatiedatum: