Het biologisch fruitareaal in de EU bedroeg in 2017 bijna 985.500 ha (+6% ten opzichte van 2016). Volgens recente ramingen bedroeg het in 2018 meer dan 1 mln ha, wat neerkomt op een toename met bijna 5%. In 2018 vertegenwoordigde het fruitareaal 7,5% van het bio-areaal in de EU.
Spanje is de belangrijkste producent, met 38% van de Europese bio-boomgaarden in 2018, d.w.z. 395.764 ha (een stijging van 8%). Andalusië was in 2018 goed voor 38% van de Spaanse biologische boomgaarden. Italië staat op de tweede plaats, met 361.917 ha in 2018 (+1,5% ten opzichte van 2017), d.w.z. 35% van de Europese biologische boomgaarden.
Klik hier voor een grotere afbeelding.
Wat groenten betreft, verschilt het aandeel van de biologische tuinbouw sterk van land tot land. Oostenrijk en Frankrijk vielen op met 34% en 23,3% in 2018. De verdeling over de verschillende fruitcategorieën verandert van land tot land. In Spanje, Italië, Griekenland en Portugal zijn olijven het belangrijkste fruit dat biologisch wordt geteeld (tot 91% van het areaal voor biologisch fruit in Griekenland in 2018).