Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zoveel mogelijk mensen bewegen om bij duurzame horecagelegenheden te gaan eten"

Gezocht: horecaondernemingen met biologisch hart

Tholen - Bionext wil in deze zware tijd restaurants met een hart voor biologische ingrediënten en producten steunen. "Het doel is om zo veel mogelijk mensen te bewegen om bij duurzame horecagelegenheden te gaan eten wanneer deze de deuren weer mogen openen. Om dit te realiseren, schakelen we de hulp in van onder meer toeleveranciers van de horeca. Ook roepen we de ondernemers zelf op om zich bij ons te melden. Dan kunnen we deze horecagelegenheden in onze lijst opnemen. Een volledig biologische kaart is hierbij overigens geen must", vertelt Michaël Wilde, directeur van ketenorganisatie Bionext.

Het idee, dat oorspronkelijk kwam vanuit de biologische geitenhouderij, is om samen met de vaste toeleveranciers een lijst van deze restaurants, cafés, bistro's, bars et cetera te publiceren zodat de consument weet waar hij/zij naar toe moet voor biologische producten en gerechten als alles weer enigszins normaal wordt. Bionext wil een overzicht maken voor consumenten waar zij de duurzame horeca kunnen vinden en hoe zij hen kunnen steunen. Dit kan op verschillende manieren, door bijvoorbeeld een afhaalmenu te kopen, een bon te bestellen die men later kan besteden of door het restaurant te bezoeken zodra de 'lockdown' over is.

Michaël vervolgt: "Wij verwachten dat deze actie niet alleen veel nieuwe gasten voor de restaurants zal opleveren, maar het laat ook zien hoe wij als sector samenwerken. Uiteraard hopen wij ook dat door deze actie de afzet van de mooie bio-producten een boost krijgt."

Voor meer informatie: wilde@bionext.nl en www.bionext.nl