Desiree Rasenberg (Pure Jute): "Op één partij na, ligt alles stil"

Gezichtsmaskers in plaats van tassen...

"Nu onze productie stil is komen te liggen, is het onze taak zoveel mogelijk mensen te helpen tijdens deze lockdown en daarvoor gebruiken we de winst van de productie van uw tassen."

Dit schreef de Indiase partner van Pure Jute aan directeur Desiree Rasenberg na het instellen van de lockdown. "Dat was een fijne geruststelling en één die me trots maakt", vertelt ze. "Pure Jute is een sociale onderneming die streeft naar een wereld met gelijke kansen. Dat er door onze samenwerking hulp verleend wordt aan 20.000 werknemers, is het beste bericht dat ik kon ontvangen."

Ondanks dat de lockdown in bepaalde gebieden wordt versoepeld, lijkt de partner van Pure Jute daar niet onder te vallen. "Calcutta is overbevolkt en het aantal casussen blijft oplopen. Ze verwachten in de rode zone te komen." Maar ook daar wordt creatief mee omgegaan. "Ze produceren nu katoenen gezichtsmaskers voor alle werknemers en hopen die straks ook naar andere staten te exporteren."

Voor Pure Jute is het ook spannend of Modi meer export zal toestaan. "Op één partij na, ligt alles stil. De komende dagen verwachten we meer duidelijkheid", zegt de directrice. "Toch heb ik er vertrouwen in dat 't goed komt, als ik een ding hebben geleerd van India is het positief blijven."

Bij Pure Jute zijn op maat gemaakte tassen verkrijgbaar die gemaakt zijn van gecertificeerde jute, juco en organic cotton

Klik hier om naar de LinkedIn-post van IndiaConnected te gaan.

Voor meer informatie: info@purejute.com en www.purejute.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven