De Bolster biologische zaden live met nieuwe ERP-bedrijfssoftware

In april 2020 is De Bolster, het biologische zadenbedrijf uit Epe, live gegaan met de ERP-bedrijfssoftware van Agriware. Het zaadbedrijf was op zoek naar sectorspecifieke software om verdere groei mogelijk te maken. Veel zaken werden eerder bijgehouden in Excel, maar de gestage groei maakte een professionaliseringsslag noodzakelijk. Met Agriware verwacht het bedrijf zeker op het gebied van de oogstcontracten veel efficiënter te kunnen werken.

Ivo Haenen, projectleider bij De Bolster: “We wilden graag met bedrijfssoftware aan de slag om zaken beter vast te leggen. We groeien uit de mogelijkheden die Excel en andere software ons biedt, vooral vanuit het perspectief van proces borging. De komende tijd gaan we Agriware binnen steeds meer onderdelen van het bedrijf gebruiken. Dat wordt een periode van procesoptimalisaties en soms ook het verlaten van comfortzones."

Foto: Projectleider Ivo Haenen en eigenaar Patrick Hoogendoorn snijden de felicitatietaart aan.

"We zijn nu live, en gaan de komende periode veel ervaring opdoen met hoe Agriware in de praktijk werkt. We gaan daarnaast aan de slag met de Inspect App om veldwaarnemingen goed te kunnen uitvoeren en documenteren. In de winterperiode verwachten we de volgende stappen zoals kwaliteitscontrole te kunnen gaan toevoegen, en – als we er aan toe zijn – andere Agriware modules, zoals bijvoorbeeld de kostencalculatie module."

Voor het komende jaar verwacht Ivo veel toegevoegde waarde van de productiecontract module. "Als ik alleen al kijk naar het opmaken van de contracten, kunnen procesverbeteringen daarbij heel veel opleveren. Agriware helpt ons om gezond te kunnen groeien!"

Arne Bakker, consultant bij Mprise Agriware: “Bij De Bolster zijn we van start gegaan met een proefperiode. Vanuit de POC, proof of concept, is besloten om Agriware daadwerkelijk te gaan gebruiken. Het was echt mooi om allerhande features uit het standaardproduct te gaan gebruiken. Dat heeft ervoor gezorgd dat er geen enkel maatwerk nodig was."

"Daarmee is de inrichting ook meteen toekomstbestendig bij toekomstige updates van Microsoft Dynamics. Vanuit het bedrijf is veel masterdata zelf ingeladen, bijvoorbeeld de artikelen, hybrides en de productiecontracttemplates. Juist het vastleggen van afspraken op het contracttemplate met producten gaat helpen om inzicht en stuurinformatie te genereren. Ook leuk dat De Bolster meteen doorpakt naar de Inspect app om de inspecties op de productievelden digitaal te ondersteunen.”

Bron: Mprise Agriware

Voor meer informatie: www.bolster.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven