"Onze zuivel is voor bijna iedereen geschikt"

De A2A2-melk van Zuivelboerderij Dungense Polder is volgens boer Carel van Acht voor bijna iedereen geschikt, omdat het lichter verteerbaar is. Zijn twintig Normandiër koeien, die speciaal zijn geselecteerd op het A2A2-gen, lopen het hele jaar door buiten en krijgen alleen gras te eten.

"Dit zorgt voor een hogere kwaliteit zuivel. Melk van grasgevoerde koeien bevat in verhouding meer Omega 3", vertelt Carel aan Indebuurt. "Ons bedrijf is biologisch gecertificeerd en door het A2A2-gen is deze zuivel ook geschikt voor mensen met melkeiwit- en lactose-intolerantie. Bij de vertering van onze zuivel komt geen peptide vrij. Die stof veroorzaakt veel overgevoeligheid bij mensen."

Behalve melk worden er diverse zuivelproducten geproduceerd, van chocoladepudding tot yoghurt. Een deel van de melk wordt gebruikt om A2A2-kaas te maken, daarvan wordt de productie uitbesteed. Deze producten zijn af te halen op de boerderij, maar worden ook door boerenwinkels en speciaalzaken uit de regio verkocht, en op de weekmarkten waar Carel ze zelf aan de man brengt.

Klik hier om verder te lezen. 

Voor meer informatie: www.depuurstezuivel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven