Diwald Selektion ChaGrü

Oostenrijkse wijnboer vermeldt ingrediënten op label

Het tv-programma de Keuringsdienst van Waarde heeft er een aantal jaar geleden al eens aandacht aan besteed. Waarom hoeven wijnmakers geen ingrediënten te declareren? Tot op de dag van vandaag is het vermelden van alcoholpercentage en aanwezige allergenen voldoende.

Gezien alle ontwikkelingen in voedselveiligheid lijkt het echter toch een kwestie van tijd dat ook de wijnboeren er aan zullen moeten geloven om een overzicht van de ingrediënten op het label te vermelden. De Oostenrijkse producent Martin Diwald heeft een begin gemaakt. Op zijn biologisch geproduceerde Selektion ChaGrü (Chardonnay/Grüner Veltliner/Pinot Blanc) is op het achter etiket meer informatie over de inhoud te vinden dan gebruikelijk.

Rechts een voorbeeld van het achteretiket.

De Oostenrijkse wijnboer Martin Diwald heeft het pionieren niet van een vreemde. Toen zijn ouders in 1972 de (wijn)boerderij van hún ouders overnamen, besloten ze het helemaal anders te doen. Omdat ze het werken met pesticiden en kunstmest onnatuurlijk vonden en ze de bodem beter achter wilden laten, besloten ze op biologische wijze te gaan werken. Iets wat destijds alles behalve gewoon was en
wenkbrauwen deed fronsen. Gelukkig is biologisch werken daar ondertussen zo belangrijk en normaal geworden, dat zij nu als voorbeeld worden gezien en wereldwijd respect krijgen voor hun inspanningen. 

Diwald Selektion ChaGrü 2018 wordt verkocht bij Ekoplaza.

Voor meer informatie: www.coenecoop.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven