In de toekomst ook regionaal:

Bio-leveringsdienst Ökofresh uit Osnabrück doet het goed

Start-up bedrijf 'Ökofresh' uit Osnabrück is al na drie weken bijna uit de kinderschoenen gegroeid. De bio-leveringsdienst, die verse groenten en vers fruit tot aan de huisdeur brengt, wordt goed ontvangen en wordt steeds regionaler, weet Hasepost.de.

Het concept van het start-up bedrijf is simpel: het team rondom Ökofresh-oprichter Daniel Joachim stelt iedere week wisselende groenten- en fruitkisten (basiskisten) samen. Daarnaast worden er uitbreidingspakketten met recepten aangeboden, waarmee verse gerechten nagekookt kunnen worden. Na het bestellen worden de kisten contactloos en zonder papierafval iedere maandag in het stadsgebied uitgeleverd - en idee dat tot nu toe goed wordt ontvangen.  

Transport in herbruikbare kratten
"Het was ook voor ons bijzonder verrassend“, vertelt bedrijfsoprichter Joachim in een gesprek met de redactie van Hasepost. "Al in de tweede weken kwamen er bij ons veertig bestellingen binnen en daarop waren we niet voorbereid want de leveringsdienst staat tenslotte nog in de kinderschoenen.“ Om aan de hoge vraag te voldoen, leveren Joachim en zijn medewerkers hun gezonde boxen in een camper uit. "De boxen leveren we nu in de originele manden om papier te besparen. De manden kunnen we meerdere keren gebruiken en de groenten en het fruit zetten we gewoon in een winkelmandje voor de huisdeur“, aldus de oprichter.

Koers in de richting van lokale teelt
De reactie op verse levensmiddelen helemaal zonder inkoopstress valt bijpassend positief uit: "Velen sturen ons zelfs receptideeën. Er ontstaat momenteel een sterke dynamiek tussen ons, de klanten en lokale telers." De biologische producten worden tot nu toe nog overwegend via de groothandel afgenomen. Ook omdat het momenteel teeltseizoen is. In de toekomst wil het start-up bedrijf echter in toenemende mate regionaal worden. Ook nu al worden er bijvoorbeeld raapstelen en radijzen van telers uit de regio afgenomen.

Voor meer informatie:
www.oekofresh.de/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven