Werving nieuwe klanten gestopt vanwege te grote vraag

Bio-leverancier Lotta Karotta in Rittmarshausen nu gecertificeerd

Lotta Karotta, leverancier van biologische producten in het Duitse Rittmarshausen bij Göttingen, is door de vereniging Ökokiste onderscheiden. "De vraag van klanten is zo groot dat we er geen nieuwe klanten meer bij kunnen hebben," zeggen de twee directeuren Katrin Schlick en Andreas Backfisch in een interview met het Göttinger Tageblatt.

Volgens Schlick betekent de hoogste kwaliteit "100 procent biologisch". En dat geldt niet alleen voor de producten zelf, maar voor de algehele bedrijfsvoering, inclusief de lonen. De import van mango's per schip is bijvoorbeeld ecologisch verantwoord, maar het bedrijf sluit luchtvracht uit. Zonneverwarming op het dak, verwarming met pellets voor warmteterugwinning en een energiezuinig elektriciteitscircuit zijn allemaal aspecten van de ecologische ontwikkeling die het bedrijf voorstaat.

De producten worden geleverd in zogenaamde eco-dozen / Foto: Lotta Karotta

De meeste groenten die in eco-dozen worden geleverd, worden door het team zelf geteeld. "Bovendien hebben we een groot netwerk van meer dan 20 regionale telers opgebouwd," voegt Schlick toe. Inmiddels omvat het assortiment meer dan 1.800 biologische producten.

Meer informatie:
Lotta Karotta Bio-Lieferservice OHG
Gartestraße 50a
37130 Gleichen - Rittmarshausen
Duitsland
+49 5508 979 419 0
service@lotta-karotta.de
www.lotta-karotta.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven