Nu verkrijgbaar bij online groothandel Amanvida.eu

Zonder schuldgevoel genieten van Belgische bio-chocolade

In de jaren '90 studeerde de jonge Koen Klingele tropische landbouw om zich daarna te kunnen richten op ontwikkelingssamenwerking. Het werd echter de wereld van chocolade. Met veel passie en creativiteit ontwikkelde hij in zijn keuken zijn eerste chocoladefiguren, die hij met de fiets rond bracht bij lokale Gentse winkels. Met veel respect voor gezondheid en natuur. De filosofie bleef hetzelfde, de inmiddels volwaardige chocoladefabriek staat nu aan de rand van de historische stad Gent. 

Chocolates from Heaven plant zuurstofrijke bossen
Ongeveer 10 jaar geleden ontstond het merk Chocolates from Heaven, dat volledig biologisch én fairtrade is. Een logische keus, want Chocolates from Heaven gaat over genieten. En hoe kun je van iets genieten als je ergens weet dat er sprake is van kinderarbeid of uitbuiting? De missie van het merk is tevens om de aarde te laten herleven, door bomen te planten op en rond de cacaoplantages in Papoea-Nieuw-Guinea en Peru. 2,5% van de omzet van het chocolademerk gaat daar naartoe.

De verpakkingen vallen op vanwege de dromerige, surrealistische illustraties. Deze zijn geïnspireerd door de Belgische surrealistische schilders zoals Magritte. De chocolade van Chocolates from Heaven is vanaf heden verkrijgbaar bij online groothandel Amanvida.eu.

Waarom Chocolates from Heaven?

  • Biologisch en Fairtrade, zonder toegevoegde suiker
  • Verantwoordelijk voor het aanplanten van bomen op en rond de cacaoplantages
  • Geeft boeren een eerlijke prijs voor hun product en is vrij van kindslavernij
  • Pure ingrediënten die traceerbaar zijn, non-GMO en palmolie- en sojavrij
  • Varianten in wit, melk en puur nu ook een vegan versie 

Fairtrade chocolade geeft boeren een toekomst en laat kinderen leren
De producent neemt de cacao rechtstreeks af van lokale coöperaties en kleinschalige boeren. Alle cacao-ingrediënten zijn Fairtrade-gecertificeerd, wat de boeren financiële mogelijkheden geeft om te investeren. In Papoea-Nieuw-Guinea krijgen de boeren en de gemeenschap bovendien een extra bonus voor de cacaobonen met een hoge kwaliteit die ze verkopen aan de centra na de oogst. Er is geen sprake van kindslavernij, waardoor de kinderen naar school kunnen. 

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen.

Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven