Pukka Nederland steunt The Pollinators

"Zonder bestuivers geen planten"

Pukka maakt biologische kruidenthee en zet daarbij mensen, planten en de planeet centraal. Zij steunen jaarlijks met 1% van hun omzet The Pollinators. "We hebben The Pollinators gekozen als onze lokale 1% for the Planet partner, dit houdt in dat we jaarlijks 1% van onze omzet doneren om jullie doel te steunen", legt Justine van Pukka Nederland op de website van the Pollinators uit. "Qua missie om meer biodiversiteit te creëren past het perfect bij Pukka. Zonder bestuivers geen planten!"

"In alles wat we doen willen we een positieve impact maken voor mensen, planten en de planeet. Zo zijn we als #Bcorp 100% biologisch en Fair for Life gecertificeerd. Biodiversiteit is essentieel voor een gezonde planeet, daarom is biologische landbouw voor ons zo belangrijk – daar is 50% meer biodiversiteit dan bij niet-biologische landbouw."

Mede-oprichter en kruidenexpert Sebastian Pole vertelt in deze video hoe belangrijk bestuivers zijn voor de natuur:

Op 22 april is het weer Nationale Zaaidag. Op die dag willen The Pollinators zoveel mogelijk mensen aan het zaaien krijgen voor bijen en andere bestuivers. De mensen bij Pukka zijn expert op het gebied van kruiden. "Er zijn veel kruiden die wij gebruiken in onze theeblends waar ook bestuivers dol op zijn, zoals lavendel, kamille, echinacea (rode zonnehoed), citroenmelisse, venkel – maar ook kruiden als rozemarijn en salie vinden ze heerlijk."

Bron: www.thepollinators.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven