Europese organisaties doen beroep op Frans Timmermans:

"Stel publicatie farm-to-fork-strategie niet uit"

Tientallen Europese belangenorganisaties, onder wie IFOAM, roepen de Europese Commissie en met name EU-commisaris Frans Timmermans op om de geplande publicatie van de Farm-to-Fork-strategie in april niet uit te stellen in verband met de coronacrisis in Europa. "Er is nog nooit een relevanter moment geweest dan nu voor de Commissie om te laten zien dat zij de EU actief aanstuurt op een groenere toekomst, waarvan duurzame en veerkrachtige voedselsystemen een essentieel onderdeel zijn", aldus de organisaties in een open brief.

In de brief wordt gehamerd op de urgentie van de publicatie. "Wanneer de samenleving uit deze pandemie komt, zullen het klimaat, de gezondheid van de mens, het dierenwelzijn, het verlies aan biodiversiteit en sociale crises er nog steeds zijn, met grote collectieve uitdagingen en een nieuwe en diepe economische crisis. Boeren, consumenten en het maatschappelijk middenveld maken zich zorgen over de vele onzekerheden die ons te wachten staan. Hoewel er vandaag de dag misschien noodmaatregelen nodig zijn, doen deze niet af, maar ondersteunen ze eerder de behoefte aan een duidelijke visie op de toekomst van voedsel, visserij en landbouw. We verwachten van de Europese Commissie dat zij een duidelijk perspectief geeft op de weg voorwaarts, die voldoet aan de verwachtingen van de burgers in heel Europa, door de Farm to Fork-strategie eind april 2020 te publiceren."

Klik hier om de brief te lezen.

Zelf roept Frans Timmermans met een motie in het Europees Parlement op om juist nu werk te maken van een groene economie. Meer daarover lees je bij NOS.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven