"Er gaat van alles veranderen als deze crisis onder controle is"

Hoe te dealen met een festivalloze zomer?

Tholen - "Ik doe al 27 jaar festivals, het zal de komende maanden dus echt heel raar stil zijn. Op 1 april was er dit keer eens geen paniek in de tent. Normaal starten we dan met het gereed maken van de foodtruck en dergelijke." Aan het woord is Zoë Verloop van de Amsterdamse kookstudio de laurier, het bedrijf achter de Vrij Voedsel-truck die elk jaar op vele festivals staat. Zoë is van mening dat lekker en gezond eten voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn. Ze loopt al jaren voorop als het gaat om allergeenvrij, vegetarisch en vegan eten. In 2012 maakte het grote publiek kennis met Vrij Voedsel op het festival Lowlands in Biddinghuizen.

"Ik hoop twee dingen: dat onze kinderen veilig blijven, het idee dat zij op de IC terechtkomen is ondragelijk. En ik hoop voor de laurier dat het niet drie jaar gaat duren. Voorlopig redden we het nog wel, maar op de lange termijn is dat een stuk lastiger. Wel ben ik er van overtuigd dat er van alles gaat veranderen wanneer deze crisis enigszins onder controle is. En dit zal niet binnen nu en 1 maand gebeuren, het gaat heel lang duren. We moeten vooral mee gaan in de verandering."

Klusjes en boxen
Waar zijn de medewerkers van de laurier nu dan druk mee? "Ik heb het geluk dat ik toen het allemaal begon iedereen aan het werk heb gezet. We zijn aan de slag gegaan met klusjes waar we normaliter niet aan toekomen. Toen tijdens de tweede persconferentie van Rutte bleek dat de maatregelen nog verder aangescherpt werden, had iedereen al taken. Zo zijn we onder meer bezig met nieuwe menu's. Ook verzorgt onze medewerkster Gerlinde catering bij een aantal bedrijven in de buurt van onze kookstudio. Zij voorziet hen van soep, pasta, sla, fruit en broodjes", aldus Zoë.

De Snoepkont Box.

Er zijn momenteel verschillende 'boxen' verkrijgbaar bij de laurier, om iemand te verrassen met een verwenmoment. Het gaat om de Borrelaar Box met kaastaart en laurierblaadjes vol lekkernij, zoals olijven, nootjes, spreads. Ook bevat deze box rode biet- & flatbread crackers. Evenals een fles rode wijn. In de Snoepkont Box zitten een oranjebloesemcake, een fles bubbels en laurierblaadjes vol lekkernijen, zoals vruchten, curds en eetbare bloemen. En voor Pasen was er ook een Paasbox variant voor een mooi gevulde paastafel. Hierin zaten naast paaseitjes ook onder meer de oranjebloesemcake.

De Borrelaar Box.

De kookstudio aan de Laurierstraat in het hartje van de Jordaan is te huur. "Dit is de uitgelezen plek voor andere koks om een eigen delivery service te faciliteren. Onze kookstudio beschikt over een compleet uitgeruste open keuken."

Voor meer informatie: zoe@delaurier.nl, www.delaurier.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven