Toen Stefaan Deraeve in 1992 een onderneming opstartte in vegetarische voeding met een biologische inslag, waren de reacties waren niet mals. "Mijn eigen vader zei: “Heel mijn generatie heeft moeten vechten om vlees op tafel te krijgen, en gij smijt het buiten. Gij verwend konijn!”
Het magazine ‘West-Vlaanderen werkt’ klopte aan bij zaakvoerder en oprichter van La vie est belle Stefaan voor een lange babbel over ondernemen, dromen, duurzaamheid en kleine stapjes…
Over die begintijd vertelt hij: "Op dat moment weet je ook niet of het momentum van het vegetarisme er ooit komt, of de tijdgeest en het collectief bewustzijn zullen veranderen. In die beginjaren heb ik soms geweend en gevloekt. Als de berg te hoog was en het onbegrip te groot. Maar dan moest ik denken aan die bioboeren uit mijn kindertijd, hoe zij met geduld en toewijding de ene stap na de andere zetten en een bewustzijn creëerden. Het gaat niet over een olympische medaille
halen, het gaat over kleine stapjes zetten en blijven zetten."
Lees het volledige artikel via deze link.
Bron: West Vlaanderen werkt