Voor importeurs: voorwaarden afgifte COI derde land gewijzigd

In de biologische wetgeving is vastgelegd dat het controlecertificaat voor invoer (COI) moet worden afgegeven vóórdat de zending het derde land van uitvoer of oorsprong verlaat (Uitvoeringsverordening (EU) 2020/25, Verordening (EG) nr. 834/2007 en Verordening (EG) nr. 1235/2008).

Wat is er gewijzigd in de regels rondom het controlecertificaat voor invoer?
De informatie met betrekking tot de vervoersdocumenten in vak 13, met name het aantal verpakkingen en het nettogewicht, en de informatie in de vakken 16 en 17 van het COI met betrekking tot de vervoerswijze en de vervoersdocumenten, mag ná afgifte van het COI worden opgenomen door het controleorgaan.

De voorwaarde hierbij is dat dit binnen tien dagen na afgifte van het COI gebeurd, en in ieder geval voordat het COI door de Douane wordt geviseerd. Door deze wijziging kan het voorkomen dat de informatie op het papieren COI op bepaalde punten afwijkt van het digitale COI in Traces. Indien bij controle na binnenkomst in de EU blijkt dat bovengenoemde informatie op het papieren COI ontbreekt of afwijkt van het digitale COI in Traces, dan is de informatie in Traces leidend.

Waarom is dit gewijzigd?
Het is gebleken dat in sommige gevallen het controleorgaan niet op tijd over volledige vervoersdocumenten beschikt om alle vervoersinformatie in het COI te kunnen opnemen. Dit gaf problemen bij het afgeven van het COI vóór verscheping.

Voor meer informatie: www.skal.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven