Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

300 flessen Griekse olijfolie op weg naar Nederland

Gedeelde Weelde in Maastricht doet mee met een solidariteitscampagne ter ondersteuning van het initiatief Greenland uit Griekenland. Via een campagne van Eco&Fair heeft Gedeelde Weelde 300 liter extra vergine olijfolie van Greenland ingekocht. De olie is vanaf volgende week (week 16) in de Gedeelde Weelde winkel verkrijgbaar, en op=op.

Greenland is een initiatief in Messina, circa 130 kilometer ten zuidwesten van Athene. Het werd opgericht door enkele jonge Grieken die vanwege de economische crisis vanuit de stad terug naar het platteland zijn gegaan. Hier zijn ze met elkaar een coöperatie begonnen voor de teelt, verwerking en afzet van olijven.

Het inpakken en bottelen van de olie. Foto: Greenland

Margianna Xirogianni van Greenland die een diploma in geneeskunde heeft vertelt in een blog: "Na mijn masterstudie werkte ik als docent, serveerster en clown op verjaardagsfeestjes, omdat ziekenhuizen geen nieuw personeel aannemen. Toen dacht ik 'We zouden voor onszelf moeten beginnen'." Omroep Human heeft in 2018 de sfeervolle, informatieve docu Terug naar af over Greenland gemaakt. Deze elf minuten geven een heel mooie indruk van de beweegredenen van deze jonge Grieken om een totaal andere weg in te slaan én van de impact die dit besluit op hun leven heeft.

De Greenland olijfolie wordt gemaakt van voor dit gebied karakteristieke en smaakvolle Kalamata-olijven, heeft een 'sterke smaak met een fruitig aroma, donkergroene kleur en een aciditeit van < 0.4%'. De olijfolie heeft al meerdere internationale prijzen voor de smaak en kwaliteit ontvangen.

Voor meer informatie: www.gedeeldeweelde.nl 

Publicatiedatum: