Robert Elshof levert extra vitamines voor zorginstellingen

"Ik hoop dat andere telers en handelaren mee willen doen"

Tholen - Bij zorginstellingen in Dronten en omgeving staan momenteel wekelijks kisten vol biologische appels en peren op de stoep. Sinds de uitbraak van het coronavirus brengt bio-teler Robert Elshof wekelijks een lading fruit naar lokale verzorgingshuizen. Dit om bewoners en verzorgers een hart onder de riem te steken. Op LinkedIn roept hij collega's in heel Nederland op om ook aan de slag te gaan en producten naar lokale instellingen te brengen.

Medewerkers van Elshof Organic Fruit pakken wekelijks appels en peren in om te schenken aan zorginstellingen in Dronten.

Robert: "Ik breng elke week 150 kilo bio-appels naar de bejaardenhuizen, verzorgingshuizen en een hospice hier in de buurt." Volgens de teler is het nu belangrijker dan ooit om voldoende vitamines binnen te krijgen. "Daarom hoop ik dat andere telers en handelaren ook besluiten om op deze manier extra bij te dragen aan de gezondheid van de medemens. Het is alom bekend dat gezonde voeding aan de basis staat van onze gezondheid. Als Nederlandse groenten- en fruittelers maken we het veiligste en duurzaamste voedsel van de wereld."

Hij hoopt dat zijn collega's vandaag nog aan de slag gaan met een soortgelijke actie. "De waardering die je hiervoor krijgt vanuit de instellingen is overweldigend, zo hebben wij ervaren. Een actie als deze is een mooie manier om de medewerkers en bewoners van de instellingen een hart onder de riem te steken. We krijgen zeer positieve reacties. Zo ontvangen wij berichtjes over bewoners die met z'n allen appels hebben geschild zodat hiervan appelmoes gemaakt kon worden. Ook heeft een kok speciale toetjes gemaakt met onze appels."

De bio-teler wil met de actie #stayhealthylocalforlocal ook de aandacht van de regering te trekken. "De BTW-verhoging op groenten en fruit slaat nergens op, zeker in deze tijden. De overheid moet de BTW weer verlagen en zo haar bijdrage doen aan preventie. Voorkomen is immers beter dan genezen. We kunnen nu laten zien dat gezonde voeding bijdraagt aan een gezonde samenleving en het beheersen van de zorgkosten."

Voor meer informatie:

Robert Elshof
Elshof Organic Fruit
Van den Hamlaan 19
8251 RX Dronten
06 55170219
robert@elshoffruit.nl  
www.elshoforganicfruit.com  
www.bellebio.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.