Kinderen kleuren kas in LTO-actie #watisjeuitzicht

Het coronavirus maakt het op dit moment voor Nederlandse boeren en tuinders onmogelijk om kinderen en hun schoolklassen te ontvangen op de boerderij en in de kas. Toch wil de agrarische sector graag in contact blijven met de kinderen om zo te vertellen over wat er op het erf allemaal speelt. De LTO’s hebben hier gezamenlijk iets op bedacht: kinderen in de basisschoolleeftijd worden opgeroepen hun uitzicht met elkaar te delen via de actie #watisjouwuitzicht.

Er zijn drie activiteiten bedacht om het uitzicht te delen: een (boeren)kleurplaat, het knutselen van een verrekijker en het maken van een vlog waarin kinderen elkaar meenemen in hun eigen wereld. Aan welke opdracht kinderen mee kunnen doen hangt af van hun leeftijd en wat zij leuk vinden.

Kennis verbreden en winnen
LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins: “Op deze manier brengen wij kinderen met elkaar in verbinding. Niet alleen leuk, maar ook nuttig. Door beelden uit de stad en van het platteland met elkaar te delen, leren kinderen erg veel van elkaar.”

Naast het feit dat kinderen elkaars kennis kunnen verbreden, valt er ook iets te winnen. Zo worden onder de winnaars rondleidingen verloot bij boeren en tuinders. Ook kunnen kinderen onder andere een professionele vloguitrusting winnen. Deelnemen kan via de site van LTO. Op 1 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Bron: LTO Noord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven