Met bio-producten van Ecofields, de Lankerenhof en de Nieuwenburgt

Uit Veluwe: Veluwse producten nu ook thuisbezorgd

Vanaf deze week kunnen inwoners en bedrijven van de Veluwe ook de echte Veluwse streekproducten aan huis laten bezorgen. Er zijn twee pakketten samengesteld met gevarieerde producten. Leuk voor thuis of voor bedrijven om je medewerkers een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd. De pakketten zijn te bestellen via www.uitveluwe.nl

Veel Veluwse voedselproducenten leveren normaal gesproken hun kwaliteitsproducten grotendeels aan de horeca op de Veluwe en in Gelderland. Nu mensen de komende periode veelal in- en rondom huis moeten blijven en de voorraden bij de producenten ongewenst oplopen, werd dit nieuwe initiatief 'Uit Veluwe' snel geboren om deze ondernemers te steunen, aangesloten bij de landelijke campagne, onder de noemer #supportyourlocalsVeluwe.

Klik hier voor de foto in een groter formaat.

Een groep van 11 producenten met het keurmerk 'Erkend Veluws Streekproduct' slaan de handen ineen. Initiatiefneemster Pleuni Timmermans, PleuniDOET zocht de samenwerking op met Bart Boon van biologisch Kalfshouderij Ecofields. Ecofields heeft al jarenlange ervaring en kennis van veilige opslag- en distributie van (gekoeld) voedsel. Vervolgens hebben ook Maarten Soetens, platform ontwikkelaar van Woensdag.nl en marketeer Marieke Laméris van Proeflab Wageningen hun medewerking in de opstart gratis toegezegd om in deze fase zo snel mogelijk te kunnen schakelen en zoveel mogelijk mooie Veluwse producten (alsnog) een goede bestemming te kunnen geven.

Deelnemende Erkende Veluwse Streekproducenten
Er worden vooralsnog 2 vaste pakketten aangeboden van leveranciers met het keurmerk 'Erkend Veluws Streekproducent' die per keer per week besteld kunnen worden. Een pakket ter waarde van € 49,95 en een pakket ter waarde van € 94,95. Deelnemende producenten zijn: biologisch kalfsvlees via Ecofields, Schavuyt pils van bier brouwerij de Vlijt uit Apeldoorn, Wijngaard de Telgt, Veluws bronwater uit de Steeg, Veluwse Cranberryjam en sap via boerderij de Kolke uit Voorst, Veluwse honing van imkerij 't Haagje, biologische eieren, pasta en vlees via de Lankerenhof, rundvlees van biologische oud Hollandse runderrassen als Lakenvelders en Blaarkoppen vanuit boerderij de Schaapsheuvel in Drempt, biologisch schapenkaas en vlees van de Ouwendorperhoeve uit Garderen, brood- en pannenkoekenmix, hachee, merquez en worst van biologische boerderijwinkel de Nieuwenburgt uit Spankeren en het lekkerste ambachtelijke vanille ijs van IJs & Co uit Hoenderloo. De groep met producenten kan nog groeien.

Herre Dijkema, directeur VisitVeluwe: "Dit initiatief om de smakelijke Veluwse producten bij de inwoners van de Veluwe op het bord te krijgen, ondersteunen wij van harte! Stuk voor stuk ambachtelijke producten waarmee je de Veluwe ook thuis kan beleven. We bundelen onze krachten om zo bewoners het mooiste gebied van Nederland tóch te laten ervaren."

Voor meer informatie: www.uitveluwe.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven