'Vlaanderen' geschrapt uit de naam van de organisatie

Alexander Claeys nieuwe voorzitter van BioForum

Alexander Claeys is verkozen tot nieuwe voorzitter van BioForum. Hij volgt bio-boer Kurt Sannen op, die na 8 jaar afscheid neemt als voorzitter.

De Algemene Vergadering van BioForum stond normaal gepland op 27 maart, maar kon omwille van de Corona-crisis niet doorgaan. Daarom werd beslist om op 7 april een digitale algemene vergadering te houden, waarbij de effectieve leden van op afstand deelnamen.

Bioboer Kurt Sannen van het Bolhuis besliste eerder om na twee termijnen van 4 jaar zijn mandaat als voorzitter niet te verlengen. Het Bestuur van BioForum besliste gisteren om Alexander Claeys als nieuwe voorzitter te kiezen, nadat de Algemene Vergadering hem tot bestuurder benoemde.

Alexander Claeys is één van de oprichters van de biologische en coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel. Daar was hij sinds 1 januari 2020 gestopt, waardoor hij nu ook de ruimte heeft om zich te in te zetten voor het voorzitterschap van BioForum Vlaanderen.

Alexander Claeys (foto gemaakt door: Sophie Nuytten).

Alexander: "Ik heb mij altijd geëngageerd voor bio en ik ben blij dat ik als voorzitter kan helpen om die idealen verder te verwezenlijken." In het volgende nummer van Bio Actief, dat eind juni verschijnt, zal hij uitgebreid voorgesteld worden. 

Op de algemene Vergadering werd ook beslist om 'Vlaanderen' te schrappen uit de naam van de organisatie. Lieve Vercauteren, directeur: "Dat heeft vooral een praktische reden. We moeten immers op alle officiële documenten onze volledige naam invullen, en dat is altijd een hele mondvol. Doordat BioForum Wallonië al enkele jaren niet meer actief is, was er ook geen verwarring meer mogelijk tussen beide organisaties."

Voor meer informatie: www.bioforumvl.be   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven