Amerikaanse Apeel gaat samenwerking aan met Starr Ranch Growers

"We zien mogelijkheden om het marketingvenster voor al onze biologische rassen uit te breiden"

Apeel Sciences kondigde een nieuwe samenwerking aan met Starr Ranch Growers uit Wenatchee/Washington, om haar aanwezigheid in de biologische appelsector te vergroten.

Michael Schaeman van Global Sales: "We zijn blij om samen te werken met Starr Ranch Growers, in de wetenschap dat hun toewijding aan duurzame teeltpraktijken, aan hoge kwaliteit en hoogwaardige producten in overeenstemming is met onze eigen waarden. Apeels technologie, die de heerlijke biologische appelen van Starr Ranch langer vers houdt, is spannend voor de sector en uiteindelijk ook voor de consument."

Biologische telers hebben niet dezelfde hulpmiddelen tot hun beschikking die de houdbaarheid na de oogst kan verlengen. Apeels oplossing biedt een belangrijke mogelijkheid om de seizoensgebondenheid in het biologische segment te verlengen. Door het gebruik van Apeel, dat is goedgekeurd voor biologische producten, in de appelsector kunnen biologisch bewuste consumenten genieten van dit fruit in tijden van het jaar die nooit eerder mogelijk waren.

Apeel verlengt de levensduur van biologische appelen door de snelheid van het waterverlies te vertragen en de stevigheid en kleur te behouden. Met de kwaliteits- en houdbaarheidsverlenging door het gebruik van Apeel kunnen biologische appelen het hele jaar door worden opgeslagen en afgezet, waardoor waarde wordt gecreëerd in de hele toeleveringsketen.

Brett Reasor, CEO van Starr Ranch Growers: "Apeel appelen helpen in de koelopslag en bij de detailhandel de stevigheid en het gewicht te behouden, waardoor onze partners een hogere afzet kunnen genereren voor producten die per pond worden afgezet. Met langere opslagcapaciteiten zien we mogelijkheden om het marketing venster voor al onze biologische rassen uit te breiden."

"Door het verlengen van de hoeveelheid tijd die biologische appelen in de koelopslag kunnen blijven, krijgen de telers/verladers een grotere operationele efficiëntie, met minder herverpakking en een beter voorraadbeheer. Apeel helpt ook om de optimale brix/zuur-verhouding in appelen te behouden, wat een betere productbeleving voor het winkelend publiek betekent."

Reasor: "De vraag naar biologische producten blijft groeien en Apeel is een oplossing die minder krimp betekent voor de detailhandel en minder afval thuis. We zijn blij dat we het hele jaar door de smaak van vers geplukte biologische appelen kunnen leveren."

Voor meer informatie:

Dan Davis
Starr Ranch Grower
s
Email: dand@starranch.com
www.starranch.com

Michelle Masek
Apeel Sciences
Email: Michelle.Masek@apeelsciences.com
www.apeelsciences.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.