Bestellingen stromen binnen bij ambachtelijke zeepziederij

"Mensen met uitgedroogde handen komen nu bij ons uit"

Tholen - Zeep is juist nu een belangrijk product. Dit merken ze ook duidelijk bij Werfzeep, de biologische ambachtelijke zeepziederij in Utrecht. "Zeep is iets waar mensen tijdens deze crisis écht iets aan hebben. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in de verkoop. De omzet via de webshop is flink gestegen en we merken via Odin ook dat winkeliers meer van onze zepen inslaan", vertelt Evelien van Zonneveld. Zij heeft Werfzeep in 2009 opgericht.

Evelien aan de slag in de productie, foto: Laura de Rijk. 

Werfzeep krijgt veel bestellingen binnen van vaste webshopklanten. Ook zitten er veel mensen bij die de zepen al kennen en gebruiken, maar die momenteel niet bij hun vaste adres terecht kunnen om de zeep te kopen. En sinds een paar weken is daar duidelijk een nieuwe groep bij gekomen: "Via de mail krijgen we vooral veel vragen van mensen die uitgedroogde handen hebben, omdat ze de laatste tijd hun handen veel vaker dan normaal wassen. In hun zoektocht naar een meer verzorgende zeep komen zij bij ons uit."

Linksonder de droogkast. Rechtsonder het eindproduct in verpakking. Foto's links: Laura de Rijk. 

Evelien geeft aan dat het gevoel heel dubbel is. "Het is echt een rare tijd. Waar velen door de coronacrisis geraakt worden, gaat de zeepverkoop juist heel goed en zijn wij hard aan het werk in de productie. Wel hebben we om veilig te kunnen werken het team opgesplitst. Zolang we het risico laag kunnen houden en tegelijkertijd iets kunnen betekenen, blijven we open."

De Citruszeep. Foto: Laura de Rijk.

Met glycerine, op basis van koudgeperste oliën
Dat nieuwe klanten bij Werfzeep uitkomen is voor de oprichtster van Werfzeep een mooie bevestiging. Evelien heeft het bedrijf namelijk opgericht omdat ze zelf altijd last had van eczeem en ontdekte dat handgemaakte zeep zachter kan zijn, waardoor je handen niet zo uitdrogen. "Toen ben ik me gaan verdiepen in het ambacht en hierbij heb ik ontdekt dat je ook relatief eenvoudig zeep kunt maken met behulp van goede verzorgende oliën. Werfzeep is vanwege verschillende redenen verzorgend: dit komt door wat er in zit én wat er juist niet in zit. Glycerine is bijvoorbeeld een heel waardevol ingrediënt dat een verzachtende werking heeft op de huid. Veel fabrikanten halen glycerine echter uit de zeep omdat dit ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Ook kiezen we bij Werfzeep voor grondstoffen van goede kwaliteit, daaruit vloeit een goed product voort. Biologische koudgeperste oliën vormen de basis van onze zeep, deze oliën bevatten allerlei eigenschappen die de huid voeden."

Een houten display met Werfzeep in de winkel. 

Evelien startte in 2009 met een duidelijke missie: zeep maken die zo zacht mogelijk is voor mens en milieu, zonder compromissen. De medewerkers van Werfzeep maken alle zepen met de hand: zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten.

Voor meer informatie:

Evelien van Zonneveld
Werfzeep
Westerkade 30
3511 HC Utrecht
06 14615010
evelien@werfzeep.nl  
www.werfzeep.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven