Drukte bij de Hofwinkel

"Het is bij jullie nu veel fijner winkelen dan in de supermarkt"

Eigenaren Do en Anna Veltman van de Hofwinkel zetten boodschappen klaar voor klanten of brengen boodschappen langs. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Grootverpakkingen vinden gretig aftrek, zoals de aardappelen, de grote pakken granen en melen en de lang houdbare Warmonderhofkaas. Dat vertelt Anna Veltman. 

Kleinschalig en lokaal
"Klanten waarderen onze maatregelen. Ze mijden door via ons te bestellen, de drukke supermarkt en zijn blij met de kleinschaligheid van onze boerderijwinkel. Waar mogelijk komen onze producten van eigen land of uit de regio. In deze Corona-tijd blijkt maar weer eens hoe afhankelijk je bent als consument wanneer producten van ver komen. We worden nu massaal met onze neus op de feiten gedrukt."

We krijgen veel leuke reacties: ‘het is bij jullie nu veel fijner winkelen dan in de supermarkt’ ‘wat hangt er een leuke sfeer in deze gekke tijd’. Dat is heel leuk om te horen. Soms moeten de klanten even wachten, maar in de zon en met de koeien in zicht is dat geen straf." Bron: Facebook De Hofwinkel

Eigen erf
"Het is een heerlijk geruststellend idee dat ons vlees van onze eigen koeien komt en dat onze kaas van onze eigen melk op ons eigen erf wordt gemaakt. Aardappels, uien, wortelen, zoete bataat, pastinaak, rode bieten, appels, peren, kolen: alles komt uit de directe omgeving. Onze groenten komt zoveel mogelijk van eigen kas en hoe verder het voorjaar vordert, des te meer er van eigen bodem geoogst kan worden. Onze zuivelproducten zijn afkomstig van Erf1. Corona of niet: daar wordt gewoon doorgeproduceerd. Wanneer de consument lokale producten koopt ondersteunt hij de lokale ondernemers en boeren én draagt hij bij aan de gemeenschappelijke voedselzekerheid."

Op de Facebookpagina van de Hofwinkel kun je lezen wat precies de maatregelen zijn van de Hofwinkel om het coronavirus zoveel mogelijk buiten te houden. 

Bron: Aeres Warmonderhof 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven