"Biologische markt nog nooit zo druk geweest"

En de boer, hij ploegde voort. Voor biologische boer Sil uit Lhee in Drenthe is het volop lente en dus actie. Ondanks deze onzekere situatie in de wereld gaat de natuur namelijk gewoon haar gang.

Alles staat in knop, de vogels zingen het hoogste lied en het is stil in de strakblauwe lucht. Zo af en toe de drukte van een paartje torenvalken, die duidelijk aangeven dat zij de bewoners van de valkenkast zijn en elkaar heel lief vinden. Ook op de akker bij Boer Sil en Boerin Saar heerst de stilte. Daar wordt met de twee fjordenpaarden op dit moment druk geploegd, gezaaid en gepoot. In stilte, met af en toe: "Ho", goed zo!"

De vroege aardappels liggen onder ruggen en onder doek, de preiplanten staan fier rechtop en sla en spinazie zijn ook beschermd met doek. Het groentekarretje aan de weg wordt veel bezocht door mensen, die hebben besloten dat hun eetpatroon vanaf nu gezonder zal worden en ondertussen al de activiteiten die op het erf plaatsvinden bekijken.

Op de zaterdagse Biologische markt in Frederiksoord is het ook nog nooit zo druk geweest. In rijen wachten klanten gezellig gedisciplineerd op hun beurt en kopen de heerlijke groenten, kaas, brood, wijn, vlees en droogwaren op afstand. Zo bizar, bijzonder de gebeurtenissen om ons heen. En de zon schijnt. 

Voor meer informatie: www.boer-sil.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven