Gezocht: biologisch landbouwer met probleemperceel wortelonkruiden

Wortelonkruiden als kweek, akkerdistel, melkdistel en andere vergen specifieke en continue aandacht. Dit wil Inagro graag aanpakken door het slim inzetten van betaalbare mechanisatie. Een effectief, breed inzetbaar, goedkoop en redelijk eenvoudig te maken toestel om wortelonkruiden mee te lijf gaan is de ‘Rod Weeder’. Dit toestel wordt ter beschikking gesteld om gedurende twee jaar intensief in te zetten op een demoperceel.

De Rod Weeder is een zeskantige staaf die in grondbestendige geleiders zit. Deze wordt door de grond getrokken en gaat daarbij roteren. Op die manier worden wortels van wortelonkruiden bovengehaald waardoor deze kunnen uitdrogen en/of minder snel gaan hergroeien. Zo kan volvelds gewerkt worden en worden wortelonkruiden effectief aangepakt.  

Op het demoperceel zal één helft bewerkt worden met de Rod Weeder en blijft de andere onbewerkt. De Rod Weeder wordt ter beschikking gesteld door Inagro. "Doel is dat je hier intensief mee gaat werken tijdens de zomerperiode en ook volgend jaar. Aan de hand van deze demo willen we het nut van dit toestel demonstreren. In 2021 willen we dan ook een veldbezoek organiseren om het resultaat van de demonstratieve proef te tonen."
 
Ben je geïnteresseerd om hieraan deel te nemen? Neem dan contact op via Inagro. www.inagro.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven