Clara Beltrán, adviseur Buitenlandse Handel van Spaanse ambassade in Peru

"Spanje kan ontwikkeling Peruaanse biologische tuinbouwsector aanjagen"

Ook nadat de huidige crisis is overwonnen, zal de Iberische markt belangrijk blijven voor de Peruaanse agro-export. De biologische teelt heeft namelijk veel potentie op deze markt. 

Ondanks het feit dat Spanje momenteel een moeilijke periode doormaakt als gevolg van de Covid-19-uitbraak blijft dit land een belangrijke exportmarkt voor Peruaanse tuinbouwproducten. Clara Beltrán, adviseur Buitenlandse Handel van de Spaanse ambassade in Peru, verwacht dat de wederzijde relevatie van beide landen op economisch gebied zal toenemen. 

De adviseur legde uit dat het Europese land kansen biedt voor biologische producten, een markt waarbinnen Europa een leidende rol vervult op het gebied van regulering. Deze normen gelden ook in Peru en maken een duurzame en competitieve ontwikkeling van de biologische tuinbouw mogelijk die hand-in-hand gaat met centrale planning van lokale overheden in coördinatie met particuliere organisaties en instellingen.

Beltrán vertelde dat in Peru Senasa verantwoordelijk is voor de certificering van de biologische tuinbouw en dat er ook particuliere certificeringsinstanties actief zijn, waaronder het Spaanse CAAE, dat zich al jarenlang bezighoudt met de biosector, zowel in Europa als Peru. 

Voor telers die niet in staat zijn om de kosten van deze certificering te dragen, is er een alternatief in de vorm van het Participatief Garantiesysteem, een initiatief gericht op kleinschalige familiebedrijven waaraan geen kosten verbonden zijn.

"Peru is één van de belangrijkste centra van biodiversiteit ter wereld en de vraag naar producten zoals asperges, quinoa, blauwe bessen en avocado's is groot op internationale markten. Hierdoor heeft het land een voorsprong met betrekking tot de tuinbouwproductie die kan worden uitgebreid met de biologische ofwel ecologische teelt," vertelde Beltrán aan blueberriesconsulting.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven