"Drama in de handel, bedrijven vooraan in de keten lopen als eerste leeg"

Grondstoffenhandelaar produceert nu desinfectant voor de zorg

Tholen - Handelsbedrijf Health Ingredients Trading produceert sinds gisteren desinfectant voor de zorginstellingen. "Nu het dramatisch gesteld is in de internationale handel is dit als grondstoffenhandelaar een manier om onze mensen aan de gang te houden. Wij hebben de beschikking over de juiste machines om te verpompen, mengen en flesjes af te vullen. Als je de capaciteiten hebt om anderen te helpen, vind ik dat je dit moet doen. Een uitzonderlijke situatie als dit vraagt om dit soort initiatieven", zegt managing director Frank Reijnen.

Binnen iets meer dan een week heeft het in Beneden-Leeuwen gevestigde bedrijf een desinfectant ontwikkeld. "Het voldoet aan alle eisen, de formulering is op basis van de eisen zoals deze door de WHO gesteld worden. We verwachten de komende anderhalve week zo'n 20 ton oftewel 20.000 liter desinfectant te kunnen gaan produceren." Het desinfectant is verkrijgbaar in flesjes van 250 en 500 milliliter en 1 liter.

"Dit soort bedrijven lopen als eerste leeg"
Health Ingredients Trading importeert en exporteert noten, zaden, granen, gedroogd fruit, superfoods, vetten, siropen en specerijen van en naar meer dan 35 landen. Juist vanwege deze internationale focus wordt dit bedrijf hard getroffen door de coronacrisis. "We proberen momenteel alle ballen hoog te houden. Wij bevinden ons vooraan in de keten. Als wij niet kunnen importeren, betekent dit dat we ook niet kunnen uitleveren. Daarom gaan dit soort bedrijven als eerste leeglopen. Het is een drama in de handel. Vooral met de aanvoer van grondstoffen is het momenteel rampzalig gesteld. We handelen veel met Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië, waar veel landen ook zwaar getroffen zijn door het coronavirus."

Joep Rooijakkers en Frank Reijnen stonden in 2018 namens Health Ingredients Trading op de Nordic Organic Food Fair.

Voor meer informatie:

Frank Reijnen
Health Ingredients Trading BV
Het Ambacht 10
6658 WN Beneden-Leeuwen
0487 501686
frank@healthingredientstrading.com  
www.healthingredientstrading.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven