Drie bedrijven hebben de handen ineen geslagen om de verspilling van een partij biologische kazen te voorkomen (Van de Oorsprong, Bastiaansen Bio Kaas en BD-Totaal). Van de Oorsprong heeft bio-kazen opgekocht, die bestemd waren voor de horeca. Bastiaansen Bio is de producent van deze biologische brie, die zij normaliter leveren aan BD-Totaal. BD-Totaal is een biologische leverancier voor horecaondernemers, maar ook een belangrijke speler voor de zorg. "Wij vinden het prachtig dat wij onze krachten hebben kunnen bundelen en zijn dankbaar dat wij een nieuwe bestemming mogen geven aan deze heerlijke brie. Je kunt ze nu zelf proeven in onze quiche trois fromage & quiche paprika brie", vertelt Jan Ros, eigenaar van Van de Oorsprong.

Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
- Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- Bio-tulpenboeket compleet met bollen betekent aftrap versseizoen
- Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-21 Nieuw: QueenBite Burger
- 2023-03-09 Denemarken investeert 45 miljoen euro in plantaardig biologisch voedsel
- 2023-03-02 Onderzoek naar risico's van microbiële contaminanten in nieuwe plantaardige ingrediënten
- 2023-03-01 Plantaardig eiwit van Nederlandse eiwitboeren gewild, maar onbekend
- 2023-02-27 "Bijna twee derde van de vegetarische burgers is niet erg gezond"
- 2023-02-20 Masterplan voor eiwittransitie als economische motor in Nederland
- 2023-02-10 Natuurgedreven: nieuwe mini-documentaireserie over Nederlandse eiwitboeren
- 2023-02-09 Nieuwe range seitan voor in de koeling
- 2023-02-08 Wat als heel Nederland vegan wordt?
- 2023-02-02 Klassieke maaltijden met een plantaardige twist
- 2023-01-26 66 partners Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
- 2023-01-25 De Smaakspecialist wordt exclusief distributeur van Happy Coco
- 2023-01-24 Supermarkt stunt met klimaateffect in plaats van scherpe prijzen
- 2023-01-11 6-12 maart: zesde editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
- 2023-01-05 "We willen mensen graag laten zien dat je met pasta kan experimenteren"
- 2023-01-04 "Consumenten geven voorkeur aan biologisch als het gaat om plantaardige voedingsmiddelen"
- 2022-12-15 Vlaamse bio-bedrijven nemen actief deel aan realisatie eiwitactieprogramma
- 2022-12-13 Nieuw: Kaasfondue van de Mèkkerstee
- 2022-12-08 Nieuw: BuVé premium plantaardig boter alternatief
- 2022-12-01 Onderzoek ProVeg: 71 keer meer overheidsgeld naar vlees en zuivel dan naar alternatieven