Biologische geitenkaasmaker blijft bewust kleinschalig

Wist je dat er meer biologische kaas van geitenmelk dan van koemelk wordt gemaakt in Vlaanderen? Kaasmakerij Karditsel is een van de acht kaasmakers in Vlaanderen die biologische geitenmelk verwerken tot kaas. Karditsel ontstond in 2015 toen geroutineerde kaasmakers Giedo De Snijder en Magda Bauweleers hun jarenlange ervaring met geitenkaas een nieuw elan wilden geven.

©Alles over bio

Hun specialiteit? Rauwmelkse, handgeschepte, zachte geitenkazen van biologische geitenmelk. Ze blijven bewust kleinschalig om garant te kunnen staan voor ambachtelijke, duurzame kwaliteit. Na een studie biomedische wetenschappen en doctoraatsstudies in de moleculaire biologie ging ook zoon Pepijn (36) met veel enthousiasme aan de slag in het bedrijf.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Alles over Bio


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven