Marie-José Bosman (Mattisson Healthcare): "We stellen heel veel producten zelf samen"

Kruiden maken de Lattes

Tholen - "Dit is een ideaal drankje om je weerstand een boost te geven. En het zijn heerlijke vervangers van koffie en thee", vertelt Marie-José Bosman over de Latte-serie uit het assortiment van het in IJsselstein gevestigde Mattisson Healthcare. Er zijn zes varianten verkrijgbaar: Mushroom Latte, Maca Latte, Beetroot Latte, Matcha Latte en twee Kurkuma Turmeric Lattes. 

De twee laatstgenoemde lattes op basis van kurkuma worden ook wel Goldenmilk genoemd. Er is een ongezoete en licht gezoete variant. "De Kurkuma Latte blend is verrijkt met ceylon kaneel. En in de ongezoete zijn ook de medicinale reishi paddenstoelen verwerkt. Aan de licht gezoete variant is kokosmelkpoeder toegevoegd. Dit geeft deze blend een romige zoetkruidige smaak." 

De basis van de blends zijn dus verschillende kruiden. In de Matcha Latte is naast de groene theesoort ceylon kaneel, gember en anijs toegevoegd. De Beetroot Latte is verrijkt met cacao, anijs, kruidnagel en gember. De basis voor de Maca Latte is maca met cacao. Ook bevat deze blend ceylon kaneel en lucuma. De medicinale en energieverhogende paddenstoelen reishi en cordycepts zijn verwerkt in de Mushroom Latte. "En door de toevoeging van cacao en ceylon kaneel heeft deze latte een heerlijke smaak."

Net als het overgrote merendeel van de producten is de Latte-serie door Mattisson zelf ontwikkeld. Marie-José is hier na afronding van haar orthomoleculaire opleiding nauw bij betrokken. "We stellen heel veel producten zelf samen. Voor deze lattes hebben we veel verschillende varianten gemaakt om deze te kunnen testen. Er zaten zoveel goede blends tussen dat we besloten hebben om het dan meteen goed aan te pakken en zes varianten te introduceren."

De latte is eenvoudig klaar te maken, door twee theelepels poeder op te lossen in warm water of (plantaardige) melk en vervolgens de resterende warme vloeistof toe te voegen. Om de latte extra luchtig te maken, is het mogelijk om de latte in een blender te mixen. En naar behoefte kan honing, kokossiroop of kokosbloesemsuiker worden toegevoegd. Een theelepel bio-kokosolie maakt de latte nog romiger. 

Voor meer informatie:

Marie-José Bosman
Mattisson Healthcare
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
030 6017378
mariejose.bosman@mattisson.nl 
www.mattisson.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.