Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SPNA benoemt uitvoerend bestuurder-directeur: Henk Westerhof

Henk Westerhof uit Bruntinge wordt met ingang van 1 mei 2020 uitvoerend bestuurder-directeur bij Stichting Proefboerderij Noordelijke Akkerbouw.

Henk Westerhof is bekend in de akkerbouwsector, onder meer als kennismanager bij Stichting Veldleeuwerik en Coöperatie Niscoo. In zijn loopbaan heeft hij veel ervaring opgedaan op het terrein van bedrijfskundige begeleiding van bedrijven, projectontwikkeling en kennisontwikkeling en -verspreiding binnen de landbouw. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring en heeft een voor SPNA relevant netwerk.

SPNA is de onderzoeksinstelling voor de akkerbouw op de Noordelijke klei. Op de twee proefboerderijen in respectievelijk Nieuw Beerta en Munnekezijl, wordt praktijkgericht onderzoek gedaan voor zowel de gangbare akkerbouw als de biologische akkerbouw. Naast onderzoek is er steeds meer aandacht voor de maatschappelijke thema's als klimaatverandering, biodiversiteit en kringlooplandbouw. Hierbij wordt in projectvorm nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en wetenschap.

Het bestuur ziet in Henk Westerhof de man die SPNA verder uitbouwt op hetgeen de afgelopen jaren door Michiel Bus en Wridzer Bakker (tot 2019) is gerealiseerd. Er komt momenteel vanuit diverse beleidsthema’s veel op de akkerbouwsector af. De uitdaging is deze transitie integraal te benaderen met oog voor de praktische haalbaarheid en de economische gevolgen voor de akkerbouw.

Voor meer informatie: www.spna.nl 

Publicatiedatum: