"Deze timing had voor ons niet slechter kunnen zijn"

Zweedse biosupermarkt moet deuren sluiten door coronacrisis

De Zweedse biologische en natuurlijke supermarkt Paradiset heeft zijn faillissement aangevraagd via het moederbedrijf Hälsoparadiset AB.

In januari kondigde Paradiset aan dat ze zich zouden gaan richten op het verkopen van merkproducten door middel van hun samenwerking met het in Mälmo gelegen gezonde voedingsmerk en distributeur Midsona, en dat ze twee van hun vier winkels zouden gaan sluiten.

De oprichter van Paradiset, Johannes Cullberg, laat weten: "Dit is verschrikkelijk. Na jaren van hard werk en de harde lessen die we hebben geleerd, zaten we eindelijk op het goede spoor. Onze winkels hebben zich de laatste tijd zeer positief ontwikkeld dankzij het harde werk van onze fantastische werknemers, leveranciers en klanten. Vorige week hadden we nog de financiering rond gekregen om ons volgend jaar verder te kunnen ontwikkelen. Maar door de negatieve effecten die het coronavirus nu heeft op de financiële markt, is de financiering toch niet goedgekeurd. Deze timing had voor ons niet slechter kunnen zijn."

De laatste 18 maanden heeft het bedrijf zijn vaste strategie gevolgd om winstgevend te zijn. Twee winkels die niet genoeg winst maakten zijn gesloten en de overheadkosten zijn flink verminderd. We hadden genoeg financiering veiliggesteld om in het begin van 2021 break-even te kunnen spelen. Door de grote onzekerheid over de financiële impact van de corona-crisis, is de financiering echter op het laatste moment niet doorgegaan. 

"We doen nu onze uiterste best om goed voor onze werknemers en leveranciers te zorgen en de winkels zo goed mogelijk te beheren, zo lang deze nog open kunnen blijven. Veel van ons werken al vanaf het eerste begin bij het bedrijf en het is een zware klap dat ons avontuur nu voorbij is. Over een paar werken worden jaren werk en investeringen van een groot aantal mensen weggevaagd", aldus Cullberg. 

Voor meer informatie: www.paradiset.com 

Bron: Natural Products Global


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven