Globus biedt 400 Demeter-producten aan

"Biologisch-dynamische landbouw is de enige toekomstgerichte vorm van landbouw"

De supermarkten van het Duitse familiebedrijf Globus hebben nu 4.500 biologische producten in hun assortiment, waaronder 400 Demeter-gecertificeerde artikelen, die zijn opgenomen in de inmiddels twee jaar durende samenwerking met de biologische vereniging.

De samenwerking met Demeter levert een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van het biologische assortiment. "Het gaat zo ver dat we zelfs samen producten ontwikkelen", zegt Horst Lang, Head of Quality Assurance bij Globus tegen bio-markt.info. "Voor ons is de biologisch-dynamische landbouw de enige toekomstgerichte vorm van gezonde, duurzame landbouw. Het is precies om deze reden dat wij de productie en marketing van Demeter-producten in onze markten aanzienlijk ondersteunen".

Naast verse producten in de groente- en fruitafdeling varieert het assortiment van pasta, jam en muesli van het merk Campo Verde tot thee uit Nepalese tuinen, meel en bakmixen uit Bauckhof, sappen uit Voelkel en babyvoeding uit Holle en Mogli.

Globus exploiteert in totaal 46 winkels in Duitsland en heeft ongeveer 19.000 mensen in dienst. De omzet telt 3,38 miljard euro.

Bron: Bio-markt.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven