Odin: bezorgdienst blijft open, hulp uit verschillende hoeken

"Een lastige situatie als deze vergroot ook de teamspirit"

Tholen - "Ook in de Odin-winkels en bij de groothandels-klanten ging het na de aanscherping van de maatregelen los. Daarom was het zaak om bij te schakelen. Hierbij stond voor ons voorop om het eerst goed in te richten voor onze eigen mensen, alleen dan kunnen we er optimaal zijn voor onze klanten. Er zijn ook wat medewerkers uit voorzorg thuis gebleven, waardoor we wat krapper in onze bezetting zitten. Maar tot nu toe is alles goed gelukt, doordat heel veel medewerkers extra hard er aan hebben getrokken. We hebben al de nodige complimenten gekregen, ook van onze groothandelsklanten. Ik ben heel trots op het team, van orderpickers en chauffeurs tot inkopers en winkelmedewerkers. Het is mooi om te zien hoe de mensen bij Odin hier doorheen komen. Een lastige situatie als deze vergroot ook de teamspirit." Aan het woord is Odin-directeur Merle Koomans van den Dries.

De eerste vrijwilligster die aan de slag ging bij Odin (in Nijmegen). Rechts een bord waarmee de klanten gewezen worden op de gewenste anderhalve meter afstand. 

Bezorgdienst blijft open
Er zijn verschillende maatregelen genomen, zo geeft ze aan. Om te beginnen allerlei hygiënemaatregelen en – instructies. Verder is de Odin Bezorgdienst nog altijd dagelijks open, maar om de servicemedewerkers te ontlasten en de klanten goed van dienst te zijn is besloten om de bestelmogelijkheid in de bezorgdienst om 20:30 uur uit te zetten. "We hebben er heel bewust voor gekozen om onze webshop open te houden. Dat is cruciaal in een crisis als deze. Onze taak is mensen van hun dagelijkse gezonde boodschappen te voorzien. Sommigen kunnen of durven nu niet naar een winkel. Dan is bezorgen een uitkomst. Daarbij zorgen we er hierbij wel voor dat onze vaste klanten zoveel mogelijk vooraan in de 'bezorgrij' komen te staan."

Aanvullen en bijspringen
Het is nu zaak om na de extreem drukke week alles weer rustig te krijgen, meent ze. "We focussen nu op het aanvullen van de voorraden. Gelukkig blijven de leveringen vooralsnog gewoon binnenkomen, denk bijvoorbeeld aan de Spaanse bio-sinaasappelen. In Geldermalsen en Marum komen veel buitenlandse chauffeurs. Voor hen hebben we een aparte ruimte ingericht waar ze naar het toilet kunnen en even koffie kunnen zetten."

Odin kreeg uit verschillende hoeken hulp. In de winkels zijn tientallen vrijwilligers aan de slag gegaan om het vaste personeel te ondersteunen. "We zagen dit voorafgaand aan de crisis al als een mooie optie voor onze leden om een extra bijdrage te leveren. Dit is hierdoor in een stroomversnelling gekomen. Ook andere relaties springen bij. En vanuit surfclub 'The Shore Scheveningen', een zakelijke klant van ons, zijn wat zzp'ers bij ons aan de slag gegaan. Zij zaten zonder werk en dus zonder inkomen. Het is heel mooi om elkaar op deze manier te kunnen vinden." 

Merle erkent dat het niet allemaal koek en ei is. "Natuurlijk horen we hier en daar wel wat gemopper. Vanaf de winkelvloer bijvoorbeeld, wanneer blijkt dat klanten geen afstand bewaren. Zo'n reactie is niet meer dan logisch, de medewerkers maken zich net zoveel zorgen als het overgrote merendeel van de consumenten. Daarom willen wij nogmaals duidelijk gaan maken dat het onacceptabel is wanneer er geen gepaste afstand bewaard wordt." 

Coronacrisisteam
Elke dag komt het coronacrisisteam van Odin bij elkaar. "We hebben op 1 maart een coronacrisisteam in werking gesteld. De leden van dit team bespreken de laatste ontwikkelingen met elkaar, zodat hierop ingespeeld kan worden. We informeren onze zakelijke klanten via extra mailingen over de laatste ontwikkelingen en stellen Corona-protocollen en -posters voor in hun winkels ter beschikking. En we geven onze medewerkers goede instructies. Uiteraard vinden zij de situatie ook heel spannend, of ze nou in het magazijn, op kantoor of in de winkelvloer werkzaam zijn. Voor het afgelopen weekend hebben we ze aangeraden om waar het kon rust te pakken en tijdens de werkzaamheden voorzien we ze van extra fruit. We moeten goed voor elkaar zorgen, de situatie blijft nog wel even zo."

Voor meer informatie:

Odin
De Panoven 1
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
communicatie@odin.nl 
www.odin.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.