9 tips

Thuiszitten maar niet stilstaan

Om het coronavirus tegen te gaan blijven we allemaal zoveel mogelijk thuis. Maar dat betekent niet dat je helemaal niets meer kunt doen. Met deze negen tips maak je er het beste van, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.

Het voelt onwerkelijk. Ineens zitten we thuis. Terwijl je juist in deze tijden zoveel mogelijk in actie zou willen komen. Gelukkig kan dat, ook vanuit je eigen woonkamer. Maak er het beste van: help, leer, kijk, luister en dóé. Triodos Bank geeft negen tips.

1. Meld je aan als vrijwilliger
Er zijn genoeg mensen die op dit moment wat hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld met het halen van boodschappen of het oppassen op kinderen. Via de website van het Rode Kruis kun je je aanmelden als vrijwilliger en ook op www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl kun je je hulp aanbieden, net als op twitter via #coronahulp of via Facebook waar je veel buurtinitiatieven vindt.

2. Help de ondernemers in de buurt
Het koffiebarretje waar je normaalgesproken elke ochtend je latte drinkt heeft het nu zwaar. Net als het buurtcafé waar je zo vaak nog even langs wipt voor een broodje of biertje. Neem contact met ze op om te vragen of je ze kunt helpen. Misschien kun je koffiebonen van ze kopen, of een doosje van de huiswijn.

Restaurant De Klub in Utrecht kan boodschappen bij je thuis bezorgen. En Support Your Locals in Amsterdam stelt een pakket samen met o.a. producten van Brandt & Levie, boerderij De Lindenhoff en de Groene Griffioen.

Nu betalen voor een tegoedbon en die inwisselen in betere tijden is ook een goed idee. Hetzelfde kun je doen voor je kapper, schoonheidsspecialist en sportschool.

3. Een duurzame grote voorjaarsschoonmaak
Binnen zitten is prettiger in een fris en schoon huis. Bovendien: het begin van het voorjaar is tóch al de tijd om de boel binnen eens even flink aan te pakken. Doe het dit jaar zo duurzaam mogelijk en maak zelf je schoonmaakmiddelen, bijvoorbeeld van soda en azijn. Op www.hetkanwel.nl vind je verschillende recepten.

Als je toch bezig bent: dicht spleten en kieren om tocht tegen te gaan – kan de verwarming weer een standje lager. En wat te denken van je balkon? Maak het met bloemetjes aantrekkelijk voor de bijen of bouw een bijenhotel. Op de website van de Bijenstichting lees je hoe je dat doet.

Klik hier om meer tips te lezen.

Bron: Triodos Bank


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven