Mooie afzetcijfers bio producten op Ibiza

Ecofeixes, een telersvereniging voor bioproducten op het Spaanse eiland Ibiza, ziet haar klantenbestand flink toenemen door de consumentenvraag naar gezonde groenten en fruit. Vorige week waren er 70% meer bestellingen dan normaal. "We leveren aan restaurants en de retail maar ook aan particulieren. De afzet naar de horeca ligt volledig stil. De retail bestelt dezelfde volumes als voorheen, maar de verkoop aan particulieren heeft een hoge vlucht genomen. Normaal beleveren we aan ongeveer 70 gezinnen, deze week was dit aan 120 ", zegt Sonia Torres, de voorzitster van de coöperatie.

Tanit Ribas, de voorzitster van telersvereniging Pageses i Pagesos de Sant Josep, is het met Sonia eens. "De vraag is inderdaad toegenomen, maar spijtig genoeg is dat net nu, wanneer het winterseizoen ten einde loopt en we de zomergroenten aan het zaaien zijn. Nu is er minder aanbod en als de vraag dan toeneemt zoals nu, lijkt het er sterk op dat sommige telers zonder product zullen zitten over 10 dagen. Meer dan ooit kopen de mensen nu bioproducten."

Tot nu toe opende Ecofeixes alleen op woensdagnamiddag, maar vanwege de toegenomen vraag is de winkel nu ook open op donderdag- en vrijdagochtend. "We zeggen onze klanten dat ze niet moeten panikeren. Er is voldoende product voorhanden op onze 14 partnerbedrijven. Er zal geen tekort zijn", zegt Torres.

Omdat ze ook in de winter zaaien, hebben ze nu onder andere tuinbonen, prei, pompoen, snijbiet, bieslook, venkel, paksoi, rode biet, rucola, sla, rode kool, erwten, kruiden, sinaasappelen en citroenen.

Bron: diariodeibiza.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven