Yoghurt Barn al preventief gesloten vóór 'corona-sluiting'

"Ook na verscherping van de maatregelen bleef het druk"

Tholen - Al voor de verplichte sluiting zondagavond waren alle Yoghurt Barns uit eigen beweging gesloten. Een bewuste keuze, zo geeft oprichter Wouter Staal aan: "Ook na de verscherping van de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, bleef het ook op vrijdag en zaterdag nog druk in het merendeel van onze vestigingen, zelfs die in Noord-Brabant. Daarom heb ik zondagochtend in overleg met onze stakeholders besloten om vanaf zondagmiddag 16:00 uur al onze Barns te sluiten. Hiermee wilden we onze verantwoordelijkheid rondom het welzijn van onze medewerkers en gasten pakken. Gezondheid gaat immers voor het commercieel belang."

Yoghurt Barn is tenminste tot 6 april volledig gesloten. Ook bezorging is voor de horecaretailer geen optie, zo geeft Wouter aan. "Vanuit ons DNA hebben we gezegd: dat doen we niet. Wij kiezen voor gezondheid, goed doen voor mens en milieu. Wanneer langzaamaan het directe contact in de samenleving weer op gang mag komen, dan zullen we het bezorgen rustig gaan oppakken."

Wat heeft Yoghurt Barn met de verse producten uit de vestigingen gedaan? "We hebben de voedselbanken gebeld en zijn in overleg gegaan met de directie van Thuisbezorgd.nl. Zondagavond en maandagochtend hadden we de beschikking over gratis 'drivers' van Thuisbezorgd en hebben we fruit en zuivel bij daklozencentra, ambulanceposten en voedselbanken kunnen afleveren. Hiermee wilden we deze mensen in deze vervelende tijd een hart onder de riem steken. De liefdevolle reacties die we daarop kregen waren echt geweldig, hartverwarmend. Yoghurt Barn staat voor 0% foodwaste, dus verspilling van de producten die al in de Barns lagen was geen optie."

Foto's: LinkedIn Yoghurt Barn.

Wouter heeft voor de medewerkers werktijdverkorting aangevraagd. Hij en zijn managementteam zijn volop bezig te zijn plannen te maken om door deze periode heen te komen. "Elke dag komen er nieuwe ideeën. We willen bijvoorbeeld dingen gaan doen op het gebied van liefdadigheid."

Voor meer informatie: wouter@yoghurtbarn.nl, www.yoghurtbarn.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.