"Wij vermijden direct contact en hebben dus helemaal geen inkomsten"

Bezorgen en afhalen maaltijden toch toegestaan, maar niet voor iedereen een optie

Tholen - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland tot en met 6 april gesloten. Eten of drinken in een horecagelegenheid mag dus niet meer. Maandagmiddag maakte het Kabinet bekend dat bezorgen en afhalen wel (weer) is toegestaan (zie deze tekst). Daarbij moet drukte worden vermeden en moet de consumptie mee naar huis worden genomen. Hotels mogen ook gewoon open blijven.

Dit bordje staat bij Lunchroom Logica achter het raam om de gasten te informeren over de voorlopige sluiting.

De laatste dagen is duidelijk geworden dat steeds meer restaurants zich (voor het eerst) richten op het bezorgen van maaltijden. Zo hebben honderden restaurants zich de afgelopen dagen bij Thuisbezorgd.nl aangemeld. Volgens een woordvoerder zijn dit er duidelijk meer dan normaal. Bart van Leeuwen van biologische lunchroom Logica in Leiden is verbaasd over het feit dat het bezorgden van maaltijden in deze tijden toegestaan is. "Wij hadden al geen afspraken lopen met bezorgdiensten en hebben besloten om hier ook nu niet in te gaan investeren, omdat we direct contact met klanten willen vermijden. Wij hebben de komende tijd daardoor helemaal geen inkomsten. Ik wil pleiten voor een eerlijk speelveld, dit is immers echt iets wat we met z'n allen moeten doen."

Bart maakt zich ook zorgen over de verpakkingsmaterialen die gebruikt worden voor het bezorgen. "Het meestgebruikte materiaal bij voedselbezorging is nog steeds plastic en door nu opeens massaal te gaan bezorgen wordt ook dit weer actueel." Ook zou de horecasluiting naar zijn mening nog breder getrokken moeten worden. "De horeca dicht is gewoon alles dicht, inclusief de Turkse bakker en de benzinekiosk."

Ook voor retailketen Yoghurt Barn is bezorgen geen optie. Deze keten besloot zondagmiddag al vóór het besluit van de regering om de deuren van alle vestigingen te sluiten. Meer daarover volgt later deze week in Biojournaal.

Voor meer informatie: info@lunchroomlogica.nl en www.lunchroomlogica.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven