Ekoplaza-webshop voorlopig gesloten i.v.m. overbelasting distributiecentrum

Udea roept op tot samenwerking en coulance

Tholen - De gevolgen van het Coronavirus zijn ook bij Udea heel duidelijk merkbaar. Steeds meer mensen die werkzaam zijn in het distributiecentrum in Veghel moeten net als in de rest van Nederland preventief thuisblijven, terwijl in de winkels de producten de deur uit vliegen. Om de situatie meer in balans te proberen te krijgen heeft Udea besloten om de Ekoplaza-webshop voorlopig te sluiten. De focus ligt nu op de bevoorrading van alle winkels. Ook roept Udea op tot samenwerking tussen bedrijven (op logistiek niveau) en coulance en medewerking ten opzichte van de maatregelen die op de winkelvloer getroffen moeten worden om het welzijn van de medewerkers voorop te kunnen blijven stellen.

"Explosief toegenomen vraag"
De groothandel heeft het afgelopen weekend haar waardering geuit voor alle medewerkers in de winkel en distributiecentra die er op dit moment alles voor doen om de biologische supermarkten te blijven bevoorraden. Hans van Mierlo erkent dat het een uitzonderlijke situatie is. "We hebben te maken met een explosief toegenomen vraag, we merken dat de mensen zeker de laatste dagen volop boodschappen aan het inslaan zijn. Dit is niet nodig, door op een normale manier je boodschappen te blijven doen, kunnen we de situatie voor iedereen werkbaar houden. Dat proberen we op verschillende manieren duidelijk te maken en we roepen op om waardering voor onze medewerkers te blijven tonen."

Magazijnpersoneel 'lenen'
Aan de andere kant zijn er ook binnen het bedrijf steeds meer mensen die zich volgens de richtlijnen van het RIVM ziek melden en thuisblijven, waaronder verschillende medewerkers van het distributiecentrum. Voor veel functies is niet zomaar even een vervanger voor beschikbaar, wat de situatie nog complexer maakt. "Het gaat hierbij echt om het magazijnwerk", geeft Hans aan. 'Reachers die pallets uit de rekken kunnen halen om ze te verplaatsen naar de Pick beginnen bij ons heel schaars te worden', zo staat in een oproep op social media die Udea afgelopen zaterdag 14 maart plaatste. Udea vraagt hiervoor hulp aan collega-ondernemers waarbij de situatie juist andersom is. Er zijn op dit moment veel bedrijven die door het Corona-virus minder of zelfs geen werk hebben. 'Laten we elkaar helpen. Enerzijds om bedrijven waar veel van gevraagd wordt door te laten draaien, anderzijds om werkgelegenheid te verschaffen aan mensen die anders thuis zitten. Daarom bij deze een dringende oproep. Wil je jouw magazijnpersoneel tijdelijk voorzien van werk, laat het ons weten. Een kort mailtje met je contactgegevens is genoeg. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.'

Gevolgen horecasluiting
Over de verdere gevolgen de komende weken durft Hans nog geen uitspraken te doen. "Het is echt koffiedik kijken. Aan de ene kant neemt de vraag vanuit de winkels enorm toe, maar wij hebben bijvoorbeeld ook klanten in de horeca. Nu de horeca op slot is gaan zij een onzekere tijd tegemoet. We hopen dat voor hen de gevolgen van deze gedwongen sluiting te overzien zullen blijven. Misschien is het een optie om mensen uit de horeca die nu thuis zitten te koppelen aan de winkels. We moeten met z'n allen aan de slag om de bedrijven aan de gang te houden." Qua omzet verwacht hij niet dat de horecasluiting grote gevolgen zal hebben voor Udea. "Mensen moeten toch eten, of ze dat nou thuis of buiten de deur doen."

Op de eigen website is dit statement van Erik Does (Algemeen Directeur Ekoplaza) geplaatst. 

Voor meer informatie: hvmierlo@udea.nl, www.udea.nl en www.ekoplaza.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.