Walter Ahn (Wasto-Pac GmbH) staat bedrijven bij in de strijd tegen Corona

“Niemand hoeft bang te zijn voor interne besmetting mits je bereid bent om alles grondig te reinigen”

Walter Ahn, bedrijfsleider van het Duitse Wasto-Pac GmbH staat met gedegen HACCP-reinigingstechniek en het nieuwste materiaal op het gebied van pallets en bewaarkisten AGF’ers bij in de strijd tegen besmetting. Vaker reinigen is het overkoepelende devies, aldus Ahn.

Een plotse wending binnen de branche zoals deze zich nu vanwege het Corona-virus voordoet heeft altijd twee kanten, legt hij uit. "De sector an sich raakt nu natuurlijk in paniek vanwege alle restricties en maatregelen die genomen worden. Ook bij ons is het alle hens aan dek maar dan vanwege de volumes aan pallets en bewaarkisten die nu gereinigd moeten worden." Zijn boodschap aan alle AGF'ers die nu met de handen in het haar zitten, is even helder als complex: "Niemand hoeft bang te zijn voor besmetting binnen het bedrijf, mits je bereid bent om alles grondig te reinigen."


Walter Ahn staat AGF'ers in binnen- en buitenland bij met advies omtrent de reiniging en hygiëne van kunststof-pallets en -kratten.
Foto: Wasto-Pac GmbH

En juist daar komt het vanaf 2011 in Erfstadt (Noordrijn-Westfalen) gevestigde bedrijf om de hoek kijken. "Wij zijn een full-service-bedrijf dat zich richt op de gehele foodbranche, dus niet alleen AGF. In onze eigen vestiging hebben we momenteel 2 waslijnen, een voor kratten en een voor pallets. Daarnaast maken we gebruik van een netwerk van partnerbedrijven – onder meer in Nederland – met wie we flexibel samenwerken", schetst Ahn.

Handel in kratten en pallets
Buiten de reiniging en reparatie van kunststof-kratten en -pallets herbergt het Duitse bedrijf ook een handelstak, meldt Ahn. Ook in deze bedrijfsafdeling zijn de gevolgen van het Corona-virus direct merkbaar. "De toevoer van kratten en pallets van Italiaanse makelij naar Duitsland en elders staat zo goed als stil. Daarnaast is het moeilijker om klanten op locatie te bezoeken: We hebben al diverse afspraken moeten cancelen.”


Reinigingslijn voor plastic kratten / Foto: Wasto-Pac GmbH

Over de gehele linie geeft deze crisis wel te denken, beweert de Duitse dienstverlener: "De huidige gebeurtenissen zouden zomaar eens voor een omslag kunnen zorgen. Eenieder die in de voedselbranche werkzaam is, moet zich afvragen of het niet beter is om kratten en pallets vaker te reinigen om risico’s preventief uit te sluiten.

Individueel, onafhankelijk advies
Ahn stelt tot slot vast dat kostenbesparing de laatste jaren vaak prioriteit heeft boven gedegen reinigingsmethoden. In plaats van heet water wordt dan ook vaak koud water ingezet. "Om die reden treden we ook op als onafhankelijk en individueel adviseur. Wij geloven in one-stop-shopping, waarbij we het hele pakket van A tot Z aanbieden: Men komt bij ons voor advies, kan de materialen via ons kopen en krijgt de bijbehorende service."

Meer informatie: 
WASTO-PAC GmbH
Walter Ahn
Wildweg 4a
50374 Erftstadt
Telefon: +49 2235 465 493 0
E-Mail: service@wastopac.com 
www.wastopac.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven