Nieuwe data waarschijnlijk in juni

"BioWest en BioOst in april niet verantwoord"

Tholen - De Duitse regionale vakbeurzen BioWest en BioOst worden uitgesteld vanwege het Coronavirus. De organisatoren zijn nu op zoek naar alternatieve data, naar verwachting in de zomer. Deze data zullen binnenkort bekend worden. De BioWest in Düsseldorf zou op 19 april plaatsvinden en de BioOst stond eigenlijk op de planning voor 26 april (in Leipzig). "Het is niet verantwoord om de evenementen in april te laten plaatsvinden", legt organisator Matthias Deppe uit.

DO-IT is één van de Nederlandse exposanten op beide regionale beurzen. Maarten Gevers geeft aan begrip te hebben voor het besluit: "Laat het voorop staan dat het ontzettend jammer is dat de beurzen worden uitgesteld. De BioWest en BioOst bieden voor ons een mooie gelegenheid om onze relaties te spreken en met trots onze nieuwe producten te tonen. Ik begrijp de maatregel zeker, 'safety first' immers. Het is voor ons nu de vraag hoe we het gaan regelen om in de zomer wel op deze beurzen te gaan staan. Als het enigszins kan, gaan we er uiteraard heen."

Ook Marja Bastiaansen van Bastiaansen Bio Kaas reageert desgevraagd op het besluit: "Het is een begrijpelijke zet, ik snap dat je nu geen grotere groepen bij elkaar wilt hebben. Voor ons is het waarschijnlijk geen probleem om op de nieuwe data aanwezig te zijn. Wij worden op de regionale beurzen vertegenwoordigd door onze Duittse agent."

Verschillende staten in Duitsland verbieden in verband met het virus evenementen met meer dan duizend deelnemers. Noordrijn-Westfalen, Sleeswijk-Holstein, Bremen en Beieren verbieden evenementen met meer dan duizend mensen. Hessen en Rijnland-Palts bevelen ook annulering aan.

Het helemaal annuleren van de BioWest en BioOrst was volgend ede organisatie geen optie. "De BioMessen zijn opgezet voor de exposanten en hun dienstverleners, maar ook voor de duizenden bezoekers. Dit is duidelijk naar voren gekomen in de gesprekken met brancheverenigingen en exposanten." Volgens het persbericht blijven alle boekingen voor de beursstands staan. De nieuwe data zijn waarschijnlijk in juni en worden binnenkort aangekondigd.

Voor meer informatie: www.biowest.info en www.bioost.info 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.