Wijnimporteurs, wijnbouwers en horeca bijeen voor Vini Bio

Dit jaar trok Vini Bio, dat op 2 maart werd georganiseerd, (ondanks de corona-angst) vele honderden proevers uit HoReCa en vakhandel. Initiatiefneemster van de beurs voor biologische wijnen Ghislaine Melman kijkt terug op 'een meer dan geslaagd evenement'. "Het enige waaraan het ontbreekt is een consumentendag, want veel particuliere liefhebbers zouden een gat in de lucht springen bij het zien van zoveel mooie wijnen om te proeven.  Volgend jaar wellicht?" 

Behalve honderden wijnen waren er ook ‘masterclasses’ die konden worden bijgewoond. Dit jaar waren dat presentaties van Domaine Clau de Nell uit de Loire, zes verschillende Barolo’s gepresenteerd door Ferdinando Principiano en een ouderwetse klassieker, Château du Cèdre uit Cahors, de geboorteplaats van Malbec

In totaal waren 23 wijnimporteurs aanwezig die in veel gevallen ook wijnbouwers over hadden laten komen om uitleg te geven aan de bezoekers. Tot de aanwezige gevestigde namen behoorden Coenecoop, Noordman, Pieksman en Vinoblesse. Nieuwkomer Well of Wine (die de laatste jaren furore maakt) was er met niet minder dan 6 tafels, 80 wijnen en tien wijnboeren.

In 2021 is er weer een editie. Voor meer informatie: info@melman-communications.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven