Berlijnse biosupermarkt opent zestigste vestiging

De Berlijnse biologische supermarktketen Bio Company heeft een nieuwe winkel geopend in Berlijn-Pankow, Breite Straße 33/34, met een verkoopoppervlakte van 680 m2. Het biologisch assortiment telt ruim 7.000 producten.

Opening eind maart
"The Bio Company bestaat al 20 jaar. Wij hebben ons destijds in Berlijn gevestigd met de visie om veel mensen biologische producten aan te bieden tegen een eerlijke prijs. We hadden destijds nooit gedacht dat dit onze 60e vestiging zou zijn", aldus directeur Georg Kaiser.

Een bestaande winkel in het Rathauscenter Pankow wordt momenteel omgebouwd en zal eind maart worden geopend als 'Kleene Bio Company'. Dit is een kleinschalig concept van de Bio Company. De eerste winkel van dit type opende in april 2018 in de "Rocket-Tower", Rudi-Dutschke-Straße 17, in Berlijn-Kreuzberg met een verkoopoppervlakte van 300 vierkante meter. "De kleine winkel ziet zichzelf als een buurtwinkel en biedt verse, regionale biologische producten aan. We hebben een dagelijks een selectie van onze kleine fabrieken en boerderijen," zei Kaiser destijds.

Bijna dubbelcijferige omzetgroei in 2019
De Bio Company behaalde in 2019 een omzet van 189,2 miljoen euro. Dit is een stijging van 9,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar (173 miljoen euro).

Bron: Bio Markt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven