Akkerbouwvernieuwer Mosselman gaat voor biologisch, strokenteelt en regionale afzet

Op woensdag 12 februari 2020 interviewde Voedselfamilies Cornelis Mosselman van Vooruitboeren/Bi-Jovira in Ooltgensplaat op Goeree-Overflakkee. Cornelis is een akkerbouwer die zijn bedrijf radicaal aan het omgooien is. Hij werkt aan twee transities: een omschakeling van zijn teeltwijze én een verandering van de manier waarop hij zijn producten afzet. Voedselfamilies is een open netwerk voor voedselinnovatie in Zuid-Holland. Iedereen die zich hard wil maken voor gezond, duurzaam en betaalbaar eten is welkom. 

Cornelis schakelt om naar biologisch en gaat een grote verscheidenheid aan gewassen telen door middel van strokenteelt. Dit zal de (bodem)biodiversiteit sterk ten goede gaan komen. Zijn droom is om zijn oogst steeds meer regionaal af te zetten en in de loop der jaren een steeds sterkere verbinding met zijn klanten aan te gaan zodat zijn missie ook bij hen gaat leven.

"Cornelis is een pionier, een echte ondernemer die het roer grotendeels op eigen kracht omgooit. Hij gaat vanuit vertrouwen en intuïtie op pad. Hij is niet bang om risico’s te nemen en had daarnaast het geluk een deel van zijn land goed te kunnen verkopen om zo zijn transitie te bekostigen. Waar Cornelis het pad richting een gezonde bodem, meer biodiversiteit en een nieuw verdienmodel vanuit zijn eigen gedrevenheid bewandelt, zijn we benieuwd hoe andere akkerbouwers naar deze radicale innovatie kijken. Of ze deze transitie aantrekkelijk vinden, of ze zelf ook iets dergelijks overwegen, wat eventuele belemmeringen en andere aanpakken zijn?", zo staat in de blog op de website van Voedselfamilies. 

Klik hier om naar de website van het bedrijf van Cornelis te gaan.

Bron: Voedselfamilies


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven