Pachter gevonden voor Stichting Onroerend Goed Kraaybeekerhof

Nadat Stichting Grondbeheer (eigenaar van de grond) alle verplichtingen van de Stichting Onroerend Goed Kraaybeekerhof (SOGK) had overgenomen, is door de Stichting Grondbeheer gezocht naar een opvolger van de SOGK. Deze is gevonden in Better Meetings. Better Meetings heeft een overeenkomst gesloten waarin opgenomen het Pachtrecht en het Opstalrecht voor een periode van 30 jaar. Daarmee is de Stichting Grondbeheer (eigenaar) de verpachter en Better Meetings de pachter en verhuurder op het Landgoed Kraaybeekerhof. 

De Stichting Kraaybeekerhof (Tuinen en Academie) heeft na intensief overleg met Better Meetings een overeenkomst gesloten voor de pacht van de tuinbouwgrond en de huur van de Kapschuur, de historische kas, het lesgebouw en een kantoor/archiefruimte voor een periode van 5 jaar met de mogelijkheid van verlenging.

In de pachtovereenkomst is de grond van de Bijentuin van de Stichting Bijentuin opgenomen, zodat daarvoor geen aparte overeenkomst hoeft te worden overeengekomen. Wel zal nog, op korte termijn, met de Stichting Bijentuin overleg plaatsvinden en afspraken worden gemaakt over de wederzijdse rechten en plichten.

Hiermee zal aan een nieuwe periode van samenwerking binnen het Landgoed en de bloei daarvan kunnen worden gewerkt en het voortbestaan worden gewaarborgd. De vier betrokken organisaties, Stichting Grondbeheer, Stichting Kraaybeekerhof, Stichting Bijentuin en de organisatie Better Meetings willen zich in gezamenlijkheid daarvoor inzetten. Het bestuur van de Stichting Kraaybeekerhof gaat de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Voor meer informatie:  www.kraaybeekerhof.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven